Suora

  • Painin MM, naisten paini

Vimpeli ja Sotkamo finaaliin herkullisista asemista: "Tämä on viha-rakkaus-suhde"

Kuudetta kertaa peräkkäin miesten Superpesiksen loppuotteluissa kohtaavien Vimpelin ja Sotkamon väleistä löytyy aitoa jännitettä.

urheilu
Mikko Kuosmanen.
Tomi Hänninen.

Sotkamo ja Vimpeli ovat tuttuakin tutumpi näky, kun syksyllä pelataan miesten Superpesiksen mestaruudesta. Nyt edessä on joukkueiden kuudes peräkkäinen keskinäinen kohtaaminen. Mestaruuden on aina vienyt Sotkamo.

- Molemmilla joukkueilla keskittyminen on alkanut. Vetää vakavaksi, kun peliasiat ovat mielessä. Henkilöitä vastaan ei ole mitään. Asetelma sen sijaan on herkullinen, Sotkamon Jani Komulainen virnistää.

- Kyllähän tämä viha-rakkaus-suhde on. Kova arvostus vastustajaa kohtaan, mutta herkkää peliä, vahvistaa samasta leiristä pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

Vimpeli voitti runkosarjan, joten tänä vuonna ensimmäinen ottelu pelataan Saarikentällä.

- Totta kai meidän välillä on aina jännitteitä. Aika rennolla ja letkeällä meinigillä on tähän asti kuitenkin oltu. Turha on vielä alkaa psyykkaamaan. Pelikentällä pääsee tunteet sitten valloilleen, Vimpelin Henri Puputti toteaa.

Myös pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki pitää vielä tunteensa kurissa.

- Molemmat ovat varmasti keskittyneitä omaan juttuun. Meillä on fokus ollut omassa tekemisessä. Haluamme vain olla valmiina lauantaista lähtien.

Valmiina on todennäköisesti myös fanaattinen Vimpelin Saarikentän yleisö.

- Kyllähän pesäpallo kuuluu ympäri vuoden aika monen perheen kahvipöytäkeskusteluihin. Viime syksyltä viimeinen finaali oli hyvä esimerkki. Kyläläiset koristelivat kylän sinivalkoiseksi ja olivat kentällä reilusti ennen ottelun alkua. Kyllä se kertoo siitä, että kylä elää ja hengittää pesäpalloa, Puputti kertoo.

- Kyllä se on koko kylän yhteinen juttu. Ihmiset ovat virittäytyneet finaalitunnelmaan ja sen aistii kaikesta tekemisestä, pelinjohtaja Kivimäki vahvistaa.

Ensimmäinen loppuottelu Yle Puheessa lauantaina 10. syyskuuta kello 15.50.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat