Tre Kronor pelottavan kova: uuden sukupolven Forsberg mukana

Ruotsin maajoukkueen hyökkäyksessä viilettää suomalaisten hirvitykseksi jälleen Forsberg, kun "kiintiö-Fopan" paikan täyttää nuori Filip.

World Cup on Ruotsin Filip Forsbergin uran suurin turnaus. Kuvassa Forsberg ohittaa Venäjän Artemi Panarinin MM-kisoissa 2015. Kuva: AOP

Ruotsin huippujääkiekosta eivät Forsbergit lopu. Ensin oli legendaarinen Peter Forsberg, nyt kaukalossa niittää kovaa tulosta puolestaan Nashvillen maaliahne Filip Forsberg, 21.

Filip Forsbergille ensi viikolla käynnistyvä World Cup on ensimmäinen todellinen huipputurnaus, jossa ruotsalaishyökkääjä pääsee mittaamaan maalintekijän kykyjään maailman parhaiden kanssa.

- Sotshin kisoihin en päässyt, mutta tämä vetää ehdottomasti vertoja sille. Tämä on urani suurin turnaus tähän asti, Forsberg sanoi Yle Urheilulle Ruotsin World Cup-joukkueen aamujäällä.

- Tämä on tosiaan ensimmäinen kerta, kun pelaan parhaiden ruotsalaispelaajien joukossa. Kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja muutenkin joukkueen kemia vaikuttaa hyvältä. Kaikki heittävät huulta toisilleen mikä on tietysti hyvän joukkuekemian merkki, Forsberg toteaa.

Filip Forsberg kuuluu 1990-luvulla syntyneiden kovien ruotsalaislahjakkuuksien joukkoon: kahteen suuntaan tunnollisesti pelaava, mutta ennenkaikkea maaliahne (33 maalia NHL:ssä kaudella 2016) sekä pelottavan terävän laukauksen omaava Forsberg on Tre Kronorin yksi kovimmista pelotteista illan Suomi-ottelussa.

- Yritän vain pelata samaa peliä mitä olen pelannut pari viimeistä vuotta NHL:ssäkin. Ja ketjukaverit Nicklas Bäckström etunenässä ovat auttaneet minua sopeutumaan joukkueemme pelisysteemiin, hän toteaa.

Myös Ruotsin World Cup-joukkue on saanut hioa peliään todella lyhyessä valmistautumisajassa.

- Olemme vain yrittäneet tutustua toisiimme persoonina. Olemme yrittäneet päästä tietysti myös pelillisesti "samalle sivulle" ja vaikuttaa siltä, että se on onnistunut päivä päivältä paremmin, Forsberg valottaa Yle Urheilulle.

Sedin, Sedin, Karlsson- roppakaupalla johtajuutta

Ruotsin joukkueesta ei johtajuutta puutu. Todella moni pelaaja kuuluu myös omien NHL-joukkueidensa johtaviin pelaajiin, mikä näkyy myös Tre Kronorin turnausjoukkueen elämässä.

- Kaikki pelaajat ovat mukana tässä projektissa ja kaikki yrittävät luoda omalta osaltaan hyvää henkeä joukkueeseen. Toki Sedinin veljekset ja Erik Karlsson ovat paljon äänessä pukukopissa, koska he ovat olleet monesti mukana tällaisessa turnauksessa. Tämä on silti koko joukkueen yhteinen "juttu", Filip Forsberg painottaa illan Suomi-ottelun lähestyessä.

Entä millaisen viestin Forsberg lähettää seurakaverilleen Pekka Rinteelle?

- Heh, en tiedä vielä pelaako hän illalla, mutta Pekka on huikea maalivahti. Jos Pekka pelaa illalla niin meidän pitää löytää väyliä hänen yllättämisekseen.

Ja Pekkahan pelaa.