1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Huipputunnelmaa odottavat ruotsalaistähdet Suomen kohtaamisesta – "Siitä tulee sotaa heti alusta asti"

Ruotsin World Cup -joukkueen pelaajat eivät lähde peruuttelemaan Suomea vastaan, vaikkei pisteitä torstain esiottelusta vielä jaetakaan.

Pittsburghin Patric Hörnqvist odottaa torstain Suomi-pelistä tulista kohtaamista. Kuva: AOP

Suomi ja Ruotsi kohtaavat World Cupin esiottelussa Helsingissä torstai-iltana. Peli on joukkueiden ensimmäinen valmistava ottelu 17. syyskuuta Torontossa alkavaan turnaukseen.

Naapurimaat pelaavat World Cupissa samassa alkulohkossa, joten pelissä haetaan jo asetelmia joukkueiden välille. Ruotsalaislehti Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) mielestä torstaina ei olekaan kyse harjoitusottelusta, vaan "tunteikkaasta ja kuumasta taistelusta".

Samaa mieltä ovat myös Ruotsin joukkueen pelaajat.

- Suomea vastaan Suomessa, siitä tulee kova matsi. Kaikki ovat latautuneita. Siitä tulee sotaa heti alusta asti. Meidän on merkittävä reviirimme heti, Pittsburgh-hyökkääjä Patric Hörnqvist latasi.

NHL:n Tampa Bayssa taaloja tienaava puolustaja Victor Hedman on samoilla linjoilla. Hän ei ole koskaan pelannut Suomea vastaan, mutta tietää, mitä on tulossa.

- Tästä ei tule mitään NHL-tyyppistä treenipeliä. Nyt mennään alusta asti täydellä vauhdilla. Fanit ovat kovaäänisiä, ja pelistä tulee tunteikas. Pelaamme niin kuin olemme ajatelleet pelata itse turnauksessa – eli täysillä, Hedman sanoi.

Myös puolustaja Mattias Ekholm on kuullut Helsingin Areenan hyvästä tunnelmasta.

- Olen pelannut siellä loppuunmyydyssä hallissa, ja tunnelma on upea. Tästä saadaan mahtava startti koko World Cup -taipaleelle, Ekholm mehusteli.

Suomen ja Ruotsin esiottelu alkaa torstaina kello 19. Joukkueet kohtaavat uudestaan lauantaina Göteborgissa.