Suora

  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Huuhkaja-hyökkääjällä erikoinen jakso seurajoukkueessaan – "Raaka maailma välillä"

Huuhkaja-hyökkääjä Kasper Hämäläinen myöntää naurahtaen, että hänellä on ollut erikoinen jakso kesällä ja alkusyksyllä.

urheilu
Kasper Hämäläinen (nro 21)
Kasper Hämäläinen (nro 21)Tomi Hänninen

Maskulaislähtöinen jalkapalloilija on nostanut Puolan liigan eli Ekstraklasan mestaruuspokaalia kahden viime kauden päätteeksi: ensin Lech Poznanissa yhdessä Paulus Arajuuren kanssa ja viime keväänä suurseura Legia Varsovassa.

Tänä kesänä Legia sai uuden päävalmentajan, Beskin Hasin, joka toi mukanaan muutaman luottopelaajansa, joiden kanssa Hämäläinen on päätynyt kilpailemaan peliajasta.

- Olin loukkaantumisen vuoksi neljä viikkoa sivussa pre-seasonilla juuri silloin, kun uudet pelaajat tulivat. Laahustin vähän perässä fysiikan kanssa, ja pikku hiljaa olen päässyt taas täyteen vauhtiin.

Näyttöpaikkoja on tullut vaihtelevasti, mutta kun Hämäläinen on ollut kentällä, jokunen maalikin on "Kappen" lapikkaasta lähtenyt.

- Se on ollut kaikki tai mitään. Välillä pois kokoonpanosta, välillä penkillä, välillä maaleja. Pelipaikka kärjessä, kymppipaikalla tai laidassa, Hämäläinen hymyilee.

- Keskikentällä meillä on nyt laaja rinki, ja kun pelataan yhdellä kärjellä, näyttöpaikkaa on välillä ollut vaikea saada. On vain pitänyt taistella silloin, kun on mahdollisuuden saanut. Raaka maailma välillä.

Legia jatkaa pelejä maajoukkuetauon jälkeen lauantaina. Vieraskentällä vastassa on Termalica Bruk-Bet Nieciecza, joka on seitsemän kierroksen jälkeen jaetulla kärkisijalla peräti neljän muun joukkueen kanssa. Legia on neljä pistettä perässä.

Puolassa jo neljättä kautta perheineen viihtyvä Hämäläinen nousi Poznanissa joukkueensa avainpelaajaksi. 131 pelissä syntyi 36 maalia ja 25 maaliin johtanutta syöttöä. Varsovan suurseura naarasi miehen Poznanin fanien raivoksi pääkaupunkiin kesken viime kauden.

Legian tuore päävalmentaja Hasi puolestaan astui Puolassa täysin uuteen jalkapallomaahan. Entinen Albanian maajoukkuepelaaja pelaa tai valmentaa nyt ensi kertaa tällä vuosituhannella muualla kuin Belgiassa.

- Hänellä ei ollut minusta mitään käsitystä ennakkoon, mikä on tietysti omalta kannalta vähän harmi. Mutta se vain tarkoittaa, että omaakin tasoa pitää nostaa entisestään ylöspäin, Hämäläinen tietää.

Varsovalaisten kautta maustaa Mestarien liiga, jossa Legia tulee taistelemaan jatkopaikasta Dortmundin, Real Madridin ja Sporting CP:n kanssa. Avauskoitos ensi keskiviikkona on kotikentällä saksalaisia vastaan, ja jokainen lohkovaiheen kotipeli on myyty loppuun jo ennakkoon.

Poznan on asukasluvultaan Helsingin kokoluokkaa, Varsova kolme kertaa suurempi. Kilpailu peliajasta on pääkaupungissa raadollisempaa, mutta perheelliselle miehelle muutos on muutoin ollut mieluisa.

- Ulkomaalaisia on Varsovassa paljon enemmän. Heille on olemassa hyvä yhteisö, mikä on tietysti mukava asia itselle ja perheelle, toteaa Hämäläinen ja kertoo puolan kielen konsonantteineen taipuvan omasta suustaan jo varsin mukavasti.

Riku Auvinen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat