1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Maalipallossa Suomelle toinen tappio - mahdollisuudet jatkoon edelleen hyvät

Suomi sai puolustuksensa toimimaan jo avausottelua paremmin, mutta Turkin tiivis puolustus esti maalinteon tehokkaasti. Vain Jarno Mattila onnistui maalitehtailussa.

Suomen torjunta oli jo avausottelua paremmassa kunnossa Rion maalilpalloturnauksen toisessa ottelussa. Kuva: Paralympiakomitea

Suomi kohtasi paralympiaturnauksen toisessa ottelussaan Turkin, jolla oli allaan 12-4-voitto Kanadasta. Suomi sai avausottelussaan Liettuaa vastaan pelinsä kulkemaan vasta toisella puolikkaalla, eikä onnistunut saamaan Liettuan etumatkaa kiinni. Tuloksena oli 6-13-tappio. Turkkia vastaan joukkue haki siis turnausken avausvoittoa.

Turkki oli lähellä avausosumaa kolmen minuutin kohdalla, mutta pallo osui tolppaan. Suomenkin maali oli lähellä, kun pallo ohitti torjunnassa turkkilaispelaajan. Pallo lipui kuitenkin niukasti sivurajan yli.

Seuraava heitto yllätti Suomen puolustuksen ja Turkki siirtyi neljän minuutin kohdalla 1-0-johtoon. Avausmaalin jälkeen Turkki sai vireen päälle ja siirtyi 3-0-johtoon.

Neljä minuuttia ennen avauspuolikkaan loppua Jarno Mattilan heitto vei pallon maaliin ja Suomi kavensi tilanteeksi 1-3.

Turkki teki vielä virheen avauspuolikkaan lopussa ja Mattila toi Suomen vapaaheitolla maalin päähän.

Toiselle puoliajalle lähdettiin siis Turkin 3-2-johdossa. Heti puoliajan alussa kierteinen heitto yllätti Suomen ja Turkki siirtyi taas kahden maalin johtoon. Kavennus oli todella lähellä heti perään, mutta pallo osui tolppaan.

Suomi nopeutti heittopeliään ja Mattilan kolmas osuma toi joukkueen jälleen maalin päähän. Turkki kasvatti johtonsa kuitenkin jälleen kahteen maaliin toisen jakson puoilvälissä ja Suomen virheen jälkeen Turkki johti ottelua kolmella maalilla vapaaheiton onnistuttua.

Suomen peli meni hetkeksi sekaisin ja Turkki karkasi 7-3-johtoon. Jarno Mattilan hyvä heittovire jatkui ja hän kavensi tilanteeksi 4-7 pari minuuttia ennen ottelun loppua. Vaihdosta kentälle tullutPetri Posia torjui vapaaheiton, mutta Turkki vei pelin 8-5. Jarno Mattilan saldona oli viisi maalia.

Viiden joukkueen lohkosta neljä etenee pudotuspeleihin. Suomi kohtaa alkulohkossa vielä USA:n ja Kiinan.