Björn Monnbergin nuorisokaarti juhli HIFK:n kustannuksella

Viime kaudella käsipallon SM-liigassa pronssille jäänyt Dicken avasi kautensa selvällä voitolla HIFK:sta

urheilu
Björn Monnberg
Björn MonnbergYle

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg on jälleen uuden rakennusurakan edessä käsipalloareenalla. Viime kauden pronssijoukkue Dicken menetti kaksi maalintekijäänsä, kun Christoffer Modig ja rankkarispesialisti Thomas Hollfast päättivät panostaa opiskeluun.

- Tuloksista voidaan aina puhua, mutta ennen kauden alkua on suhteellisen paljon uusia nuoria jätkiä. Kyllä se pääpaino on siinä, että saadaan heitä kehitettyä, että he pystyvät ottamaan roolia ja sitä kautta tulee menestystä, Monnberg sanoi kauden avausottelun kynnyksellä.

Dicken kohtasi avausottelussaan Helsingin IFK:n, ja nuoret pelaajat näyttivät heti kykynsä. Vasta 19-vuotias, 201-senttinen pakki Max Granlund takoi seitsemän maalia ja oikean pakin paikalla viihtynyt vasuri Johan Gripenberg ja Filip Söderlund heittivät viisi osumaa IFK:n verkkoon.

Lisäksi konkareista Benny Broman onnistui kuudesti ja maajoukkuevaalivahti Mikael Mäkelä masensi IFK:n hyökkääjät torjunnoillaan. Mäkelä torjui ottelussa 16 heittoa.

Monnberg myhäilikin avauspelin jälkeen omilleen, sillä Dicken voitti selvästi maalein 34-25.

- Ainahan ensimmäinen peli vähän jännittää. En tiedä odotinko, mutta olen tyytyväinen siihen, kuinka nuoret suoriutuivat ottelusta, Monnberg huomautti.

Granlundilla lupaava alku kaudelle

Päävalmentaja Monnbergin mukaan Granlund voi kelvata Euroopan kentille muutamassa vuodessa, jos kehitys jatkuu ongelmitta.

- Max on nöyrä kaveri ja tekee kovasti duunia. Se näkyy kentällä. Potentaalia on parempaan, mutta hitaasti kiiruhtaen, Monnberg painotti.

Granlund oli itse samoilla linjoilla. Monnberg tietää, mitä menestys vaatii esimerkiksi Bundesliigassa. Wetzlarin oikealla laidalla pelannut Monnberg valittiin kahdesti Bundesliigan tähdistöotteluun kausina 2003-2004.

- Kauden avausmatsi ja ihan hyvin kulki molemmissa päissä, Granlund iloitsi ottelun jälkeen.

Granlundilla ei ole kiire SM-kentiltä ulkomaille. Suurin työ on vasta edessä.

- Enemmän fyysisyyttä peliin ja malttia. Hyviä ohjeita tulee koko ajan, olen tyytyväinen, Granlund kehui Dickenin valmennusjohtoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat