1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Forsbergilla kelpo avaus Riossa – "Tuntui alusta lähtien erittäin hyvältä, vaikka tulokset näyttivät jotain muuta"

Jousiampujat Jere Forsberg ja Jean-Pierre Antonios aloittivat urakkansa Rion paralympialaisissa karsintakisalla.

Jere Forsbergin aloitus Rion paralympialaisissa oli mukiinmenevä. Kuva: Paralympiakomitea/Maiju Torvinen

Rion paralympialaisten lauantai-illassa oli suomalaisittain ohjelmassa ainoastaan miesten taljajousen ranking-kilpailu. Tässä vaiheessa selvitettiin ainoastaan ampujien keskinäinen järjestys pudotuskilpailun parijakoja varten.

Taljajousen avoimen luokan hallitseva paralympiavoittaja Jere Forsberg sijoittui ranking-kilpailun 10:nneksi tuloksella 672. Kilpailijoita sarjassa on yhteensä 31.

Valmentaja Keijo Kallungin mukaan Forsbergin sijoitus oli oikein sopiva kaaviojakoa ja pudotuskierroksia silmällä pitäen. Jousiammunta-stadionilla oli kova tuuli koko kilpailun ajan.

- Ammunta tuntui alusta lähtien erittäin hyvältä, vaikka tulokset näyttivät jotain muuta. Tuuli häiritsi alussa melko paljon. Toisella puoliskolla sain kuitenkin sen hallintaan ja tuloskin parani selvästi. Tästä hyvin mielin kohti finaalia, kertoi Forsberg tyytyväisenä Paralympiakomitean tiedotteessa.

W1-luokan vastaavassa kilpailussa Jean-Pierre Antonios ampui tuloksen 594, jolla hän sijoittui 12:nneksi. Kilpailijoita on yhteensä 15, mikä tarkoittaa, että Antoniokselle tulee vastaan pudotuskierroksilla ranking-kisan viidenneksi sijoittunut ampuja. Olosuhteet olivat tällä kertaa varsin haastavat.

- Pari päivää jatkunut yskä ja kurkkukipu sekä tuuli tekivät tänään ampumisesta hankalaa. Jouduin monessa laukauksessa laskemaan jousen välillä alas ja ottamaan asennon uudestaan. Tämä vei voimia ja väsytti kättä. Onneksi pudotuskisa ja finaali kisataan vasta perjantaina, jotta ehtii parantelemaan vointia, totesi Antonios.

Avoimen luokan pudotuskierrokset ja finaalit kisataan alkavan viikon keskiviikkona ja torstaina. Forsberg kohtaa keskiviikkona 14.9. 1. pudotuskierroksella Puolan Adam Dudkan, ja Antonios perjantaina 16.9. Iso-Britannian John Walkerin.

Aiemmin lauantaina suomalaisista Riossa esiintyivät uimarit Meri-Maari Mäkinen ja Antti Latikka, jotka eivät selviytyneet lajeissaan finaaleihin. Lisäksi maalipallojoukkue hävisi Turkille, ja Esa Miettisen pelit päättyivät pöytätenniksessä tappioon hollantilaiselle Gerben Lastille.