Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Kotikenttäetu säilyi – Jymy murskasi Vimpelin

Sotkamon Jymy oli täysin ylivoimainen miesten Superpesiksen toisessa loppuottelussa ja tasoitti ottelusarjan voitot 1-1:een.

urheilu
Sotkamon Jymyn Jani Komulainen.
Jani Komulainen.Tomi Hänninen

Sotkamolaiset kaatoivat Vimpelin Vedon kotikentällään Hiukassa lopulta kotikentällään murskaavin 2-0 (6-1, 7-1) lukemin. Kainuulaisten juoksukarkeloita johti viisi juoksua iskenyt Jani Komulainen.

Varsinkin Jymyn kokenut kaarti nosti tasoaan lauantain peliin. Yksi yö muutti paljon, sillä joukkueen ilme oli täysin erilainen kuin ensimmäisessä kamppailussa. Jymy tuli molempien jaksojen alkuun peliin erittäin määrätietoisesti.

Avausjaksolla Jymy sai juoksutilin auki, kun Roope Korhosen lyönnin palautusheitto ei jäänyt Vedon lukkarin Janne Heimosen räpylään. Tämä avasi isäntien pelin ja Jymy karkasi jo 3-0 johtoon Jani Komulaisen ja Immo Rautiaisen vastustamattomilla välilyönneillä.

Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki yritti herätellä joukkuetta jakson sisällä hyökkäävällä pelillä, mutta laihoin tuloksin. Avausjakso päättyi kotijoukkueelle lopulta 6-1.

Toisella jaksolla Jymy karkasi taas avausvuorossa. Toni Kohonen avasi pelin, Komulainen ja Roope Korhonen jatkoivat ja Mikko Kanalan yliheitto kakkospesästä vei kotijoukkueen jo 5-0 johtoon ensimmäisen vuoroparin aloittavalla.

- Kaukana oltiin eilisestä tasosta. Jymy oli tänään parempi ja me käännämme katseet jo kohti lauantaita, totesi Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Voittajien avainpelaajat löytyivät jälleen totutusti kokeneesta kaartista. Jani Komulainen kotiutti viidesti ja keräsi kahdeksan kärkilyöntiä. Roope Korhonen iski kolme juoksua ja Toni Kohonen loistavan lukkaripelin ohella löi kaksi juoksua.

Vimpelin puolelta parhaana palkittiin kahdeksan kärkilyöntiä kerännyt 100% mailanvarressa esiintynyt Teemu Isoketo. Kakkospalkinnon pokkasi Sami Haapakoski.

Ottelusarjasta vaikuttaisi kahden ottelun perusteella tulevan todella tasainen. Molemmat joukkueet ovat vahvoja kotonaan. Sotkamo on pystynyt nostamaan tasoaan runkosarjasta selvästi. Esimerkiksi Vimpelin lukkari Janne Heimonen on jäänyt täysin aseettomaksi Jymyn kaaren pihdeissä. Myöskään Vedon supertähti Henri Puputti ei ole päässyt totutulle tasolleen. Kahdessa ottelussa Puputti on onnistunut kotiuttamaan vain 2/11 yrityksestään.

Kolmas ottelu pelataan Vimpelin Saarikentällä ensi viikon lauantaina.

Antti Yli-Saunamäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat