1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Endurokausi päättyi jälleen suomalaisjuhliin – Remes juhlii maailmanmestaruutta

Enduron MM-kausi päättyi suomalaisjuhliin, kun Eero Remes otti toisen perättäisen maailmanmestaruutensa E1-luokassa.

Eero Remes Kuva: Jonty Edmunds

Eero Remes johti ennen Cahorsissa, Ranskassa ajettavaa päätösviikonloppua enduron E1-luokkaa ja toisena ollutta Ison-Britannian Nathan Watsonia 17 pisteellä. Kaikki oli kuitenkin mahdollista, sillä perjantain supertestin jälkeen sekä lauantaina että sunnuntaina ajettiin erilliset kilpailut, joiden voittaja sai 20 pistettä.

Watson voitti sekä lauantain että sunnuntain kilpailut, mutta Remes ajoi takuuvarmasti pisteille. Hän oli lauantaina toinen ja sunnuntaina kolmas ja korjasi potin yhdeksän pisteen erolla brittiin.

- Otin kyllä koko päivän todella varmanpäälle, enkä huudattanut pyörää missään vaiheessa. Eikä siihen ollut mitään syytäkään, kun tämä riitti vallan mainiosti. Viimeisen pätkän jälkeen oli pitkä siirtymä maaliin ja kyllä siinä kuuntelin koko ajan, että kuuluuko pyörästä mitään ylimääräisiä ääniä tai muuta vastaavaa. Mutta pyörä pelasi loistavasti, TM-kuljettaja kertoi xracing.fi-sivustolla. (siirryt toiseen palveluun)

Remes oli ylivoimainen alkukaudesta, sillä hän oli ykkönen Marokon, Portugalin, Kreikan ja Suomen osakilpailuissa. Hän voitti myös Ruotsin kisan ensimmäisenä päivänä ykkönen ja palasi voittojen tielle kauden viimeistä edellisenä kisaviikonloppuna Italiassa.

Remes voitti E1-luokan maailmanmestaruuden myös viime vuonna. Watson sijoittui MM-hopealle ja kolmanneksi ajoi Ison-Britannian Daniel McCanney.