Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Monikieliset perheet
  • Kun suoli vuotaa verta, liikunta helpottaa ultrajuoksija Michaela Lindströmin arkea
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

"Viime vuonna ruusua annettiin kouraan ja shamppanjaa lyötiin käteen. Tällä kertaa tuli kuraa kunnolla niskaan"

Kirin urheilutoimenjohtaja Jari Ahola kommentoi Superpesiksen hallituksen päätöstä jättää jyväskyläläisseura ilman ensi kauden pääsarjalisenssiä.

urheilu
Ilkka Ylitalo, Kiri
Tomi Hänninen

Ahola on ollut yli 40 vuotta Kirissä eri toimissa ja tehtävissä. Yle Urheilu tavoitti kokeneen pesäpallovaikuttajan kesken Kirin harjoitusten.

Ahola ei voinut ottaa kantaa seuran niskassa velloviin talousongelmiin, kun hän ei tiennyt omien sanojensa mukaan niistä tarkemmin.

- Onhan tämä ihan käsittämätöntä! Tili- ja pesiskausi 2016 on vielä kesken. Tasapuolista kohtelua olisin toivonut. Sitten voin kommentoida, kunhan kuulen ensin tarkemmin perustelut, mihin tämä päätös perustuu. Olihan meillä talousvaikeuksia, mutta nyt lähti matto jalkojen alta ja rajusti.

- Olin kasaamassa ja nostamassa tätä joukkuetta, kun Kiri nousi vuonna 2010 takaisin Superpesikseen. Nyt on "kunnia" - perkele - olla kesken treenien paikalla, kun käy näin, Ahola tuhahti.

Viime kauden päätteeksi Superpesis palkitsi mitalipeleissä olleen Jyväskylän Kirin hyvästä taloudellisesta vuodesta, kun keskisuomalaisseura teki voittoa vielä 96 000 euroa.

- Meidät palkittiin vuosi sitten ja palkintoplakaatti löytyy seinältä. Viime vuonna lyötiin ruusua kouraan ja shamppanjaa annettiin käteen. Tällä kertaa tuli kuraa sitten kunnolla niskaan, kuvasi Ahola.

Toukokuussa sade verotti kovalla kädellä katsojia, kun Jyväskylässä ei ole edes osin katettua pesiskenttää. Todella huonot yleisömäärät vetivät maratontaulukon kolmosseuran ja seitsemänkertaisen mestarin syvään lokaan. Ottelutapahtumien tuotot olivat jättipettymyksiä Kirille.

Lisäksi urheilullinen menestys jäi alkukaudesta vaatimattomaksi, kun Kiri majaili vielä kesätauolla jumbona neljällä pisteellä. Keskisuomalainen urheiluyleisö on vaativaa porukkaa. Pelinjohtajavaihdoksella Kiri sai loppukaudeksi uutta puhtia ja pääsi jopa minipleijareihin.

Kirillä olisi ollut ensi kaudeksi joukkue jo kasassa, kun sillä oli pelaajasopimukset 12 pelaajan kanssa ja lisäksi neljällä miehellä löytyi optio lisävuodesta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat