Ruotsalaislaituri yhä sairaalassa – Lehterän seuratoveri nousi World Cup -joukkueeseen

Patrik Berglund ottaa Rickard Rakellin paikan Tre Kronorin hyökkäysosastolla.

Patrik Berglund oli Ruotsin mukana Sotshissa saalistamassa olympiahopeaa. (Arkistokuva) Kuva: EPA

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Rickard Rakell on yhä sairaalassa tutkittavana vatsaviruksen vuoksi. Rakell ei pysty osallistumaan lauantaina Torontossa alkavaan World Cupiin, ja Ruotsin jääkiekkoliitto nimitti maanantai-iltana hänen korvaajakseen Patrik Berglundin.

- Hän ei tuntenut oloaan yhtään paremmaksi sunnuntaina, joten hän palasi sairaalaan. Toistaiseksi mitään ei ole löytynyt, Tre Kronorin päävalmentaja Rikard Grönborg kommentoi.

Rakell muodosti viime viikon torstaina Suomea vastaan pelatussa esiottelussa Ruotsin nelosvitjan yhdessä Gabriel Landeskogin ja Carl Söderbergin kanssa, mutta oli sivussa jo lauantain toisesta esiottelusta.

Berglund, 28, on isokokoinen St. Louis Bluesin hyökkääjä, joka on pelannut NHL-urallaan 555 ottelua ja kerännyt 128+134=262 tehopistettä.

Ruotsi kohtaa vielä ennen World Cupin alkamista keskiviikkona Washingtonissa Euroopan yhdistelmäjoukkueen. Suomen kanssa samassa lohkossa pelaava Ruotsi kohtaa World Cupin avausottelussaan sunnuntaina Venäjän.