Shefki Kuqilta kova syytös Veikkausliigalle: "HIFK halutaan pitää sarjassa"

FC Interin päävalmentajan mukaan FC Inter halutaan pudottaa sarjasta.

Kuva: Tomi Hänninen

Jalkapallon Veikkausliigassa sarjapaikkansa puolesta taistelevat FC Inter ja Helsingin IFK tasasivat maanantai-illan kierroksella pisteet 0-0-tuloksella. HIFK pysyi tuloksen myötä sarjassa kymmenentenä ja helsinkiläisten kanssa tasapisteissä oleva Inter karsijan paikalla sijalla 11.

Turussa pelatun ottelun puhutuin tilanne oli Bajram Nebijan ulosajo. Nebija torppasi kaksinkamppailun jälkitilanteessa HIFK:n Jani Bäckmanin kumoon ja ottelun erotuomari Dennis Antamo nosti Inter-pelaajalle punaisen kortin.

Suihkukomennus oli Interille toinen peräkkäisissä otteluissa. Turkulaisten päävalmentajan Shefki Kuqin mukaan punaisten korttien sarjalle on syynsä.

- Olen pitkään jo epäillyt, että kaikki haluavat HIFK:n pysyvän sarjassa. Tuomareita myöten. Tämä oli niin selkeää. Olen joukkueeseen erittäin tyytyväinen. Taistelu näkyi tänään, tämä oli joukkueena paras peli minun aikanani, Kuqi puhisi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

- Stadiin on pakko saada paikallisderbyjä, jotta saadaan lisää yleisöä ja lisää tuloja molemmille seuroille. On ihan selkeää, että näin halutaan. Silmät täytyy avata, Kuqi jatkoi.

Miten Kuqi itse näki Nebijan ulosajon?

- Ehkä hänen (Antamo) mielestään meille oli tulossa liian hyvä hyökkäys. Jotain piti keksiä siihen, Kuqi sanoi.

- Jos taistelemme ja tappelemme näin loppukauden, niin selviämme, vaikka tuomarit olisivat meitä vastaan. Tämä on jalkapalloa ja haluan, että jätkäni taistelevat.

Veikkausliigaa on jäljellä vielä seitsemän kierrosta. Interin loppuohjelma on vaikea, kun vastassa ovat muiden muassa HJK, IFK Mariehamn, VPS, KuPS ja RoPS.