Suora

  • Rallin MM, Turkki, Power Stage live
  • Superpesiksen finaalit
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste
  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu

Suomen maalipallojoukkueelle täystyrmäys - pelit päättyivät alkulohkoon

Paralympiakultaa Lontoosta puolustaneen Suomen taival päättyi Rion kisoissa alkulohkoon. Suomi voitti turnauksessa vain alkulohkon viimeisen ottelunsa Kiinaa vastaan 11-7.

vammaisurheilu
Suomi vs Kiina
Suomen miesten maalipallomaajoukkue Riossa 2016.Paralympiakomitea

Pelin henki oli otteluun lähdeättässä selvä. Suomi oli hävinnyt kaikki alkulohkon kolme kamppailuaan ja jatkoon olisi tarvittu voitto Kiinasta peräti kahdeksan maalin turvin.

Ottelu ei alkanut hyvin, kun Kiina siirtyi minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon. Suomi ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt vaan Erkki Miinala toi joukkueen tasoihin seitsemän sekuntia avausosuman jälkeen.

Tämän jälkeen peli eteni tasaisesti, Kiinan puolustus oli vahvaa eikä Suomi meinannut löytää siitä aukkoja. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Suomi sai kuitenkin rangaistusheiton, jonka Jarno Mattila heitti varmasti verkon perukoille ja Suomi siirtyi 2-1 johtoon.

Tästä alkoi Suomen todellinen hulabaloo. Vain runsaassa minuutissa Suomi takoi taululle 6-1 johdon ja kaikki näytti jatkoa ajatellen vielä mahdolliselta. Ennen erän päätöstä Suomi lisäsi johtonsa parhaimmillaan jopa 10-1. Tauolle mentiin Suomen 10-2 johdossa.

Nämä loppulukemat olisivat vieneet Suomen omasta alkulohkostaan jatkoon ja kahdeksan parhaan joukkoon. Itse asiassa koko peli oli puoliajan lopussa yhdestä maalista kiinni, sillä sääntöjen mukaan ottelu loppuu, jos maaliero on 10.

Tauolla kiinalaiset kuitenkin kokosivat rivinsä ja tulivat peliin uudella sykkeellä. Kolmessa minuutissa he kavensivat tilanteeksi 4-10. Jarno Mattila vei vielä Suomen 11-4 johtoon, mutta siihen loppui puhti.

Kun Kiina onnistui maalinteossa vielä kolmeen otteseen, loppulukemat taululla olivat taistelun tauottua Suomelle 11-7.

Suomen turnaus päättyi siis alkulohkoon, kun joukkue otti vain yhden voiton ja hävisi kolme ensimmäistä otteluaan, maalierolla -10. Suomen lohkosta jatkoon menivät järjestyksessä Liettua, USA, Turkki ja Kiina.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat