1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ruotsalaistoimittajan tyly arvio Leijonista: Näin on vaikea voittaa yhtään ottelua World Cupissa

Aftonbladetin Mats Wennerholmin mukaan Suomen pitää pystyä parantamaan ottelujen alkua reilusti. Muuten kyyti World Cupissa tulee olemaan kylmää.

Pekka Rinne torjui Ryan Keslerin uhittelun USA:ta vastaan. Kuva: AOP

Aftonbladetin Mats Wennerholmin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Suomella on reilusti parannettavaa ennen kuin jääkiekon World Cup käynnistyy ensi sunnuntaina. Kiekkotoimittajan analyysin perusteella Yhdysvallat leikitteli Suomen kustannuksella puoleenväliin tiistaista harjoituspeliä.

- En muista, milloin Suomi olisi ollut yhtä vahvasti altavastaajana kuin ottelun ensimmäisellä puolikkaalla, Wennerholm kirjoittaa.

Leijonat pääsi peliin mukaan kolmannessa erässä ja Patrik Laine kavensi ylivoimalla ajassa 51.22. Wennerholmin mukaan nuori tähti alkoi viimeinkin näkyä kentällä.

- Superlahjakkuus Patrik Laine oli pääasiassa näkymätön kahdessa harjoitusottelussa Ruotsia vastaan. Hän sai aikaan vain yhden laukauksen peleissä.

- Toisella puolikkaalla USA:ta vastaan hänet alkoi taas tunnistaa. Kyvyn päästä vetopaikkoihin ja luoda tilanteita.

Suomen parhaaksi pelaajaksi Wennerholm nostaa maalivahti Pekka Rinteen. Ilman loistotorjuntoja USA olisi karannut vielä kauemmas.

- Valmentaja Lauri Marjamäellä on paljon pohdittavaa ennen avausottelua Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueen kohtaamista sunnuntaina. Jos he eivät aloita otteluja paremmin, heidän on vaikea voittaa yhtään ottelua alkusarjassa.

- Kahdessa viimeisimmässä harjoitusottelussa Suomen maaliero on ollut 5-9 ja oman pään pelaaminen on paljastanut puolustamisen vaikeudet.

- Pohjois-Amerikan joukkue on täynnä Kanadan ja USA:n vastineita Patrik Laineelle. Joukkue jyräsi Euroopan ryhmän kahdessa ottelussa, jotka se voitti yhteismaalierolla 11-4. Jos Suomi aikoo vastata hyökkäysvoimaan, pitää sen olla hereillä alusta saakka.