Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu

Petteri Koponen: Susijengin tulevaisuus näyttää hyvältä

Aloitimme Susijengin kanssa tänä kesänä jo projektin kohti ensi vuoden EM-kotikisoja, kirjoittaa Petteri Koponen.

urheilu
Petteri Koponen heittää palloa.
AOP

Ajoimme sisään hieman uusia kuvioita ja pelaajia ja sen suhteen kaikki näyttää tällä hetkellä hyvältä.

Olin mukana tänä kesänä vain kahdessa maaottelussa ja sen jälkeen tulivat siirtokuviot Barcelonaan, eikä siinä ollut enää mitään tehtävissä. Olen aina halunnut pelata maajoukkueessa ja Suomen edustaminen on kunnia-asia. Onneksi nyt oli vapaa kesä eikä liikaa stressiä sen suhteen.

Poissa ollessani muut jätkät saivat enemmän vastuuta ja roolia, ja he hoitivat hommansa erinomaisesti. Uskon sen myös kantavan hedelmää jatkossa.

Ennen maajoukkuekesää ounastelin, että peliin saattaa tulla joitain muutoksia ja olin oikeassa. Molemmissa päissä kenttää kokeilimme hieman erilaisia asioita. Pääsimme pelaamaan paineettomasti, joten oli hyvä tilaisuus kokeilla. Hyökkäyksessä meillä oli hieman uusia settejä ja puolustuksessa kokeilimme myös hieman passiivisempaa tapaa puolustaa.

Hiomisen varaa on vielä, mutta samalla nämä olivat jo hyviä hetkiä harjoitella ensi kesää varten. Olemme sitten astetta valmiimpia, ettei nollasta tarvitse aloittaa.

Nuoret ottivat isoa roolia

Mukana oli myös läpimurtoaan tekeviä nuoria pelaajia kuten Lauri Markkanen, Alexander Madsen, Fiifi Aidoo ja Shawn Hopkins. Erityisesti Markkanen ja Madsen ottivat jo isoa roolia eikä se yllätä yhtään, kun heitä näki harjoituksissa. Sieltä on huikeita jätkiä tuloillaan.

En tiedä onko Suomessa ollut koskaan niin lahjakasta pelaajaa kuin Markkanen. Kaveri on 211 pitkä ja pystyy pelaamaan mitä paikkaa tahansa. Madsen on taas huikea urheilija ja huomaa, että hän on ollut Lehtosen Jyrin koulussa Kouvoissa, sillä hän näkee ja lukee peliä erinomaisesti.

Molemmat vaihtoivat myös maisemaa kesän aikana, kun Lauri siirtyy jenkkeihin ja Alexander Tshekkiin pelaamaan. Jännä nähdä miten he siellä vielä kehittyvät. Tulevaisuus näyttää todellakin hyvältä.

Ensi kesän EM-kisoihin on hieman vajaa vuosi enää jäljellä ja toivottavasti aika menisi nopeasti. Itse en ole niitä vielä niin paljon ehtinyt miettiä, kun kesän aikana tuli niin paljon uutta Barcelona-siirron myötä ja keskittyminen on mennyt pitkälti siihen. Sitten, kun lohkoarvonnat käydään marraskuussa, niin ajatukset alkavat hiljalleen siirtyä myös niihin.

EM-kisojen pääsyliput tulevat myös myyntiin syyskuun lopulla ja oletan ainakin kaikkien meidän pelien olevan loppuunmyytyjä. Kannattaa ollaajoissa liikkeellä, etteivät liput lopu kesken.

Petteri Koponen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat