Hyppää sisältöön

Jere Forsbergin paralympiakullan puolustus katkesi neljännesvälieriin

Italialainen Alberto Luigi Simonelli voitti suomalaisen jousiammunnan avoimessa luokassa 140-136 ja pudotti mestarin ulos puolivälieristä.

Kuva: Paralympiakomitea

Vasta 22-vuotias Forsberg selvitti tiensä 16 parhaan joukkoon 15 nuolen yhteistuloksella 141, kun Simonelli oli tähdännyt ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon neljä pistettä heikommalla yhteistuloksella 137.

Tuuli Sambódromon jousiammunta-areenalla kävi iltaa kohden hankalaksi. Puhuri oli puuskittainen ja paikoin kova. Tämä näkyi Forsbergin kahdessa ensimmäisessä sarjassa. Hän tähtäsi sekä ensimmäiseen (8-10-7) että toiseen (8-9-8) sarjaan vain 25 pistettä ja oli yhteistuloksessa 50.

Kokenut 49-vuotias italialainen Simonelli käytti tilaisuuden hyväkseen ja latoi tauluun tulokset 28 (9-10-9) ja 27 (10-9-8). Näin kaula suomalaiseen oli kahden kierroksen jälkeen jo viisi pistettä.

Kolmannessa sarjassa hallitseva paralympiavoittaja sai juonesta kiinni ja tähtäsi kolme täyttä kymppiä. Simonelli jäi tulokseen 28 (9-9-10).

Kun neljäs sarja tuotti suomalaiselle jälleen 28 pistettä (10-9-9) Simonellin venyessä vastaavaan (9-10-9), oli ero ennen ratkaisevaa viimeistä sarjaa italialaisen hyväksi kolme pistettä.

Forsberg pystyi kolmella viimeisellä nuolellaan tulokseen 28 (10-9-9). Simonelli ei kuitenkaan hämmentynyt tilanteesta ja tähtäsi onnistuneesti 29 (9-10-10). Näin mestari joutui poistumaan Sambódromon areenalta hävinneennä.

Pekingissä vuonna 2008 hopeaa ottanut ja neljä vuotta sitten Lontoossa kuudenneksi tähdännyt Simonelli eteni kahdeksan parhaan joukkoon tuloksella 140-136.

- En minä tyytyväinen tulokseen ole. Kolme viimeistä sarjaa oli hyvää tekemistä. Kahdelle ensimmäiselle sarjalle ei voinut mitään, tuuli siihen malliin, että välillä ei tähtäin meinannut pysyä taulussa, Forsberg harmitteli hankalia olosuhteita heti tuoreeltaan kisan jälkeen.

- Finaalikentän tuuli oli vähän erilainen kuin mitä se tuolla harjoituskentällä oli. Täällä se painoi paljon enemmän jousikäteen, Forsberg tarkensi.

Pettymys kuulsi nuoren miehen kasvoista, kun kisa jäi kesken jo kauan ennen loppuhuipennusta.

- Kyllä minä lähdin tänne voittamaan, siinä mielessä tämä harmittaa.

- Voin kuitenkin hyvällä omallatunnolla sanoa, että treenaaminen on ollut sellaista, mitä sen on pitänyt olla, että siitä tämä ei jäänyt kiinni, Forsberg päätti.