Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Lentopallon EM, Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, kisakooste

Kirittäret matkalla mestaruuteen – "Viime vuonna pyydeltiin vielä anteeksi"

Jyväskylän Kirittärillä on lauantaina mahdollisuus katkaista naisten pesäpallon finaalisarja Lapuan Virkiää vastaan kotikentällään. Jokeri Aino-Kaisa Mantereen mukaan Kirittäret on onnistunut erityisesti vastustajan etukäteistarkkailussa.

urheilu
Aino-Kaisa Mantere, Kirittäret Superpesis naiset, pesäpallo-ottelu Kirittäret Jyväskylä vs. Lapuan Virkiä 24.6.2015, klo 20:16:43. Hippoksen pesäpallostadion, Jyväskylä
Tomi Hänninen

Kaksi loppuottelua, kaksi voittoa. Jyväskylän Kirittärien jokerin Aino-Kaisa Mantereen kasvoille leviää edelleen leveä hymy, kun puhe kääntyy mainiosti alkaneeseen loppuottelusarjaan. Mantere itse löi toisen pelin ratkaisun supervuoroparissa.

- Olihan se mahtava tunne, kun ottelun voitto ratkesi. Se oli kova juttu. Kyllähän sen varmaan juhlimisesta näki, että iloisia oltiin, Mantere kertasi.

Lapuan Virkiä on voittanut naisten pesäpallossa viisi edellistä Suomen mestaruutta ja joukkue vilisee mestaruuksia voittaneita pelaajia. Vuosi sitten Lapua voitti loppuottelusarjassa juuri Jyväskylän.

Kirittärien joukkueessa on toki mitalisteja, mutta yhdeltäkään pelaajalta ei kultamitalia löydy. Ainoastaan pelinjohtaja Nalle Viljanen on voittanut kultaa. Nyt Kirittäret johtaa 2-0, ja se on voiton päässä mestaruudesta.

- Pelinjohtajat Nalle Viljanen ja Teemu Körkkö ovat erityisesti tehneet tosi hyvää työtä, kun he ovat katsoneet videoita vastustajan pelistä. Sieltä on löytynyt ne iskut paikat ja ne paikat sekä ratkaisut ovat toimineet. Lapua vastaavasti ei ole samalla tavalla löytänyt meidän kentästä niitä paikkoja tai osannut aavistaa meidän juttuja. Ollaan oltu valmistautuneita. Läksyjä on tullut myös seuraavaa peliä varten pelinjohdolta luettavaksi.

- Viime vuonna lapualaiset olivat selkeästi valmiimpia ja kokeneempia. Siellä oli laajalla rintamalla pelaajia, jotka halusivat ja osasivat ratkaista. Me pyydeltiin vuosi sitten vähän anteeksi, toisin kuin tänä vuonna, Mantere avaa voimasuhteiden kääntymistä.

Kolmas ottelu pelataan lauantaina Jyväskylässä kello 13 alkaen. Raakoja pommeja ympäri kenttää lyövä Mantere povaa tasaista ottelua.

- Jännittävä ja tasainen siitä tulee. Toivottavasti on paljon väkeä, että saadaan hyvä tunnelma. Meidän ulkopelin pitää pysyä yhtä hyvänä kuin tähänkin asti. Lapualla on ollut tosi vaikeaa meidän ulkokentän kanssa. Kun sisävuorossa tulee puolestaan se ratkaisupaikka, niin siinä pitää pysyä pää kylmänä ja osata hommansa, Mantere sanailee.

Kolmas loppuottelu Jyväskylän Kirittärien ja Lapuan Virkiän välillä alkaa lauantaina TV2:lla kello 12.55.

Juhani Kukkasela, Yle, Seinäjoki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat