Suora

  • Urheiluruutu

"Oma koira puri" – Muistatko, kun Matti Hagman kuritti Leijonia?

Millaista on tehdä maali omaa synnnyinmaataan vastaan? Matti Hagman tietää. World Cupissa saman voivat tehdä Team North American pelaajat.

urheilu
Jääkiekkoa: Kun Matti Hagman Suomea puri
Jääkiekkoa: Kun Matti Hagman Suomea puri

Jääkiekon World Cupissa pelaa tällä kertaa mukana Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkue, joka rakentuu Yhdysvaltain ja Kanadan alle 24-vuotiaista pelaajista. Yle Urheilu kysyi Torontossa nuorilta tähdiltä, millaista on pelata mahdollisesti omaa synnyimaata vastaan.

- Edustan täällä nyt Pohjois-Amerikkaa. Haluamme ainoastaan voittaa. Jos sen takia täytyy lyödä myös Yhdysvallat, niin sehän olisi aika siistiä, Pohjois-Amerikan jenkkihyökkääjä Dylan Larkin kommentoi.

- Jos tekisin välierässä tai finaalissa voittomaalin USA:ta vastaan, ainakin kaikki kanadalaiset tykkäisivät siitä varmasti, Larkin jatkoi hymy huulillaan.

Myös Pohjois-Amerikan joukkueen nelossentteri, kanadalainen Sean Couturier oli samoilla linjoilla.

- Totta kai kotona kannattajat ja ystävänikin kannattavat Kanadan joukkuetta. Edustan nyt Pohjois-Amerikkaa ja rehellisesti, kun hyppäät kaukaloon, haluat vain voittaa, Couturier totesi.

- Ei ole väliä, mitä joukkuetta edustat. Jos mahdollisuus Kanadan voittamiseen tulee, teen kaikkeni, että se on mahdollista.

Myös Suomen jääkiekkohistoriaan kuuluu vastaavanlainen tapaus. Legendaarinen hyökkääjä Matti Hagman nimittäin kuritti armotta Leijonia Izvestija-turnauksessa vuonna 1977. Hagman edusti tuolloin Quebec Nordiquesia, joka korvasi turnauksessa Kanadan maajoukkueen.

Suomen turnaus Torontossa pelattavassa World Cupissa alkaa sunnuntaina ottelulla Pohjois-Amerikkaa vastaan.

Katso video Hagmanin maalista Suomen verkkoon klikkaamalla yllä olevaa kuvaa!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat