Maajoukkuetähti Jani Kukkola johtaa EräViikinkien hirmuhyökkäystä, mutta riittääkö se?

EräViikingit on hyökkäysvoimaltaan maajoukkuetasoa. Puolustukseen kaivataan sen sijaan uusia onnistujia.

Urheilujuttuja: Salibandyliiga alkaa: EräViikinkien Jani Kukkola haastattelussa
Urheilujuttuja: Salibandyliiga alkaa: EräViikinkien Jani Kukkola haastattelussa

Miesten Salibandyliiga sai kesällä kovan paluumuuttajan, kun maajoukkueen ykkössentteri Jani Kukkola teki sopimuksen EräViikinkien kanssa. Ruotsin liigan Helsingborgissa supertähden asemaan ja koko joukkueen kasvoiksi noussut Kukkola oli ensimmäinen pelaaja, joka solmi sopimuksen Tapanilan Erän ja SSV:n työstämän fuusioseuran kanssa.

- Oli hienoa olla viisi vuotta Ruotsissa, mutta kyllä sitä jo vähän kotiin kaipasi. Lisäksi piti ruveta katsomaan vähän salibandyuran jälkeisiä asioita, kuten opiskelua, Kukkola kertoi liigan avaustilaisuudessa paluunsa syistä.

Kukkolan pesti oli EräViikingeille tärkeä asia. Ei pelkästään pelillisesti, vaan kahden joukkueen yhdistämisessä ja uuden identiteetin luomisessa.

- Minulle tämä fuusio oli sinänsä helppo asia, kun olen pelannut molemmissa joukkueissa ja tulin tähän nyt ulkopuolelta. Minun roolini on ollut tässä liimana kahden joukkueen välissä ja auttaa joukkuetta hitsautumaan yhteen. Alussa moni suhtautui fuusiouutiseen tunteella, ei niinkään järjellä. Tunnepohjaisia reaktioita tuli aika paljon, mutta siitä ne laantuivat, kun aikaa kului, Kukkola kuvaili.

Erän ja SSV:n yhdistymisen myötä Salibandyliigasta putoaa yksi klassikkotaistelupari pois. Kukkola ei jää harmittelemaan sitä, että kuumat Erä-SSV-derbyt ovat historiaa. Pääkaupunkiseudun herruudesta EräViikingit pääsee kamppailemaan muun muassa Oilersin kanssa.

- Se on tietynlainen pettymys, ettei sitä Erä-SSV-sarjaa enää nähdä. Mutta uskon, että uusia sarjoja syntyy. Oilers-peleihin saadaan varmasti ihan uudenlainen täpinä.

Näen, että meidän puolustus on ihan riittävän vahva tähän sarjaan.

Jani Kukkola

EräViikingeillä on alkavalle kaudelle hurja hyökkäysarsenaali. Kukkolan lisäksi kaukaloon voi heittää tähtistatuksen nimiä, kuten esimerkiksi Lauri Kapanen, Miko Kailiala, Mika Moilanen, Perttu Puska ja Janne Hyvönen. EräViikinkien hyökkäys on kuin yhdistelmä Suomen maajoukkueen ja nuorten maajoukkueen kokoonpanoista.

Puolustuspäähän jäi nimimiesten sopimusten määrässä toivomisen varaa. EräViikinkien on kasvatettava lupaavista, nuorista puolustajista uusia tähtiä. Kovaotteinen, mutta taitava maajoukkuepakki Tommi Aro on EräViikinkien johtaja omassa kenttäpäädyssä, mutta Aron jälkeen pakisto koostuu hyvistä, mutta ei vielä aivan huipputason puolustajista. 

- Ehkä nimellisesti tilanne on näin, mutta uskon että sieltä pompsahtaa uusia miehiä niin sanottuun nimimiesten joukkoon. Näen, että meidän puolustus on ihan riittävän vahva tähän sarjaan. Se ei tule olemaan meille ongelma, siihen emme kaadu, Kukkola arvioi.

Ruotsin liigassa vietetyistä vuosista huolimatta Kukkola tietää jo kovimmat vastustajat alkavalle kaudelle.

- Oilers, SPV, Happee ja Classic ovat varmasti kovimmat haastajat. Mustana hevosena voi nostaa esiin TPS:n.