Hopeajoukkue Oilers vahvistui kaukalossa, mutta koki menetyksen penkin takana: "Nyt lähdetään tekemään uutta tarinaa"

Kovana pelaajana tunnettu Petri Huttunen pääsee näyttämään päävalmentajataitonsa vahvassa Oilers-joukkueessa.

Urheilujuttuja: Salibandyliiga alkaa: Oilersin Petri Huttunen haastattelussa
Urheilujuttuja: Salibandyliiga alkaa: Oilersin Petri Huttunen haastattelussa

Espoon Oilers rynnisti viime keväänä Salibandyliigan Superfinaaliin ja vaikka finaalissa Classic olikin vahvempi, voi espoolaisten kautta pitää onnistuneena. Hopeamitalien jälkeen joukkue on vahvistunut, vaikka menestyksen avaimena pidetty päävalmentaja Akseli Ahtiainen jättikin tehtävänsä.

Mika Ahosen valmennustiimissä SSV:ssä työskennellyt Petri Huttunen otti Oilersissa Ahtiaisen jälkeen ohjat käsiinsä. Huttusen mukaan valmistautuminen kauteen on sujunut hyvissä tunnelmissa.

- Sillä tavalla saappaat ovat isot, kun Oilersilla on hyvä kausi takana, mutta nyt lähdetään tekemään uutta tarinaa minun kauttani ja katsotaan mihin se kantaa, Huttunen sanaili.

- Ehkä joukkueessa vähän kirvelee vielä finaalitappio, mutta työn kautta on mentävä. Totta kai Superfinaaliin tähdätään ja tarkoituksena on hakea nyt se voitto sieltä.

Huttunen osaa entisenä pelaajana ottaa huomioon joukkueen tarpeet. Liigan avaustilaisuudessa kuultiin pelaajakommenttia siitä, että espoolaisjoukkueessa on hyvä tunnelma osin tästäkin syystä. Huttunen kertoo valmennusfilosofiansa olevan nimenomaan pelaajalähtöistä.

- Arvostan työntekoa. Päivittäisen työn panos on se, joka loppupeleissä kantaa hedelmää. Työ tuo menestyksen mukanaan.

Oilers sai pidettyä viime kevään hopeajoukkueen avainpelaajat riveissään ja lisäksi tulopuoli jäi vahvasti plusmerkkiseksi. Perttu Pajukosken, Casper Pfitznerin, Sylvester Raikamon ja Oscar Hännisen tueksi hyökkäysvoimaa löytyi naapuriseura Indiansista, kun Markus Markkola, Eino Pesu ja Joel Markkola liittyivät joukkueeseen.

- Muutama poislähtijä oli, mutta tilalle tuli kyllä nuorta tulivoimaa. Siinä on kolme erittäin laadukasta pelaajaa. Niclas Meyer SSV:stä taas on maajoukkuetason sentteri. Siinä neljä tärkeää pelaajaa, Huttunen listasi.

Oilersin puolustuksen kannalta tärkeä sopimus oli NST:n ja Suomen maajoukkueen tukipilarin Risto Töllikön päätyminen öljymiehiin.