Liiganousu herkistää karskin pelimiehen – RD peruu jo partapuheitaan

Liigan kokeneimpiin valmentajiin kuuluva Risto Dufva herkistyy jo aamuharjoituksen päätteeksi pohtiessaan Mikkelin Jukureiden historiallista liiga-avausta. Nousijalta kukaan ei odota mitään, mutta Dufva odottaa Mikkeliin täysiä katsomoita ja tasaisia kamppailuja.

Risto Dufva on Jukureiden ensimmäinen valmentaja liigatasolla.

Risto Dufva on antanut partansa kasvaa jo useita viikkoja. Elokuun lopulla valmentaja kertoi, että ajaa partansa vasta sitten, kun Jukurit voittaa ensimmäisen ottelunsa liigassa. Mieli on kuitenkin muuttumassa. Perjantain liiga-avausta edeltäneen aamuharjoituksen jälkeen Dufva pohti toisin.

– En taida ajaa sittenkään.

Dufva piti perjantain aamuharjoituksen jälkeen joukkueelle tunteikkaan puheen, jossa hän korosti liiga-avaukseen liittyvän hetken ainutlaatuisuutta.

– Ei anneta mennä hetken ohi. Jokaisella pelaajalla on se oma hyvä juttu. Meidän pitää tehdä niitä hyviä juttuja ja ottaa täyden hallin hyvästä latauksesta kaikki energia. Tämä on uniikki hetki seuralle, jokaiselle pelaajalle ja Etelä-Savon urheiluelämälle.

Mikkelin Jukurit seuraa Sportin ja KooKoon jälkiä nousemalla pitkän Mestistaipaleen jälkeen SM-liigaan. Ensitahdit Mikkelissä lyötiin 1998, kun valmentajaksi palkattiin Risto Dufva ja toiminnanjohtajaksi KalPa-taustainen Matti Turunen.

Dufva poistui Jyväskylään 2006, mutta palasi 10 vuoden vaelluksen jälkeen Mikkeliin, jossa osa perheestä oli asunut koko ajan.

– Illalla on ihan varmasti tunteellinen hetki. Minulla on ollut hienoja projekteja ja olen mielestäni mennyt koviin paikkoihin. Olen valmentanut syntymäkaupungissani Jyväskylässä ja Raumalla, joka on kuuluisa problematiikasta, joka jääkiekon pelaamiseen liittyy.

– Tämä on niin hieno päivä, että ei hienompaa voi jääkiekkoelämässä olla, Dufva arvelee.

Heittopussin rooliakin mietitty

Jukureille on ennakkoveikkailussa tarjottu tylysti liigan jumbosijaa. Mahdollinen heittopussin rooli on tiedostettu myös joukkueen sisällä.

– Ei ole mitään väliä mikä pussi olemme ensimmäisenä vuonna. Nyt aletaan vasta juurruttamaan huippukiekkoa Mikkeliin. Meillä on vain voitettavaa.

Jukurit on asettanut riman sellaiselle korkeudelle, että joukkueen pitäisi yltää pudotuspeleihin viimeistään kolmen vuoden päästä eli keväällä 2019.

– Se on strateginen valinta, että pystymme käyttämään suljetun sarjan edut ja kehittämään peliä se muutama vuosi ennen mahdollisia karsintoja.

Näin Dufva parrastaan elokuussa

Risto Dufva antaa parran kasvaa kunnes Jukurit voittaa ensimmäisen liigapelinsä.
Risto Dufva kertoo partaansa liittyvän tarinan.