Hyppää sisältöön

Antonios ei selättänyt tuulta paralympialaisten jousiammunnassa - "Tein virheitä valmistautumisessani"

Jean-Pierre Antonios hävisi Iso-Britannin John Walkerille pistein 123-131. Näin tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä varsinaisella kilpailukierroksella Rion paralympialaisissa.

Kuva: Paralympiakomitea

Legendaarisella Sambódromon areenalla taisteltiin perjantaina taljajousen W1-luokan, eli pyörätuoliluokan paralympiamitaleista. Suomen Jean-Pierre Antonios lähti tavoittelemaan paikkaa kahdeksan parhaan joukkoon rankingkisan sijalta 12. Vastaansa hän sai rankingkisassa viidenneksi sijoittuneen Iso-Britannian John Walkerin

Jousiammuntapaikalla kävi jälleen kova ja puuskittainen tuuli, aivan kuten keskiviikkona, kun Suomen Jere Forsberg kilpaili omassa avoimessa luokassaan. Olosuhteet näkyivät 51-vuotiaan suomalaisen suorituksessa.

Heti ensimmäisessä viiden nuolen sarjassaan Antonios joutui tyytymään 21 pisteeseen, kun hän tähtäsi taululle lukemat 7, 6 ja 8. Walker sen sijaan pudotteli tauluun yhteispisteet 26 (10-8-8) ja ero oli kolmen nuolen jälkeen jo viisi pistettä hänen edukseen.

Toisen sarjan alkuun Antonios latasi kaksi kymppiä ja kaikki näytti vielä mahdolliselta. Kolmas nuoli lipsahti kuitenkin jälleen kuutoseen ja ero brittiin kasvoi jo kuuteen pisteeseen.

Seuraavat kaksi sarjaa kasvattivat piste-etua Walkeriin tasaisesti ja viimeiseen kolmeen nuoleen Antonios lähti peräti kahdeksan pisteen takamatkalta.

Kun viimeinen sarja tuotti molemmille 26 pistettä, eteni Walker kahdeksan parhaan joukkoon pistein 131-123. Näin kokeneen suomalaisen kisat Riossa päättyivät yhteen varsinaiseen kilpailukierrokseen.

- Vaikea kilpailu oli tänään, pudisteli Antonios päätään heti kisan jälkeen.

- Olin kipeä muutaman päivän ja edelleen on yskä, mutta se ei toki ole syy tähän tulokseen. Tuuli oli hankala, virheitä tuli paljon.

Antonios yritti päästä sinuksi olosuhteiden kanssa, muttei onnistunut siinä.

- Tuuli harjoituskentällä on täysin erilainen kuin kilpailukentällä. Tein itse asiassa eilen toimenpiteitä varautuakseni tähän. Llisäsin esimerkiksi painoa jouseen, ettei se käyttäytyisi niin holtittomasti silloin kun tuulee. Se auttoi hiukan, mutta ei riittävästi. "Vehje" mitä itse asiassa käytin, oli Jere Forsbergin, Antonios selvensi.

- Valmistautumiseni ei ollut täysin oikeanlainen tänne. Olisi pitänyt keskittyä tuuliammuntaan ja satsata jouseen eri painolla mitä tein. Oma syyni, Antonios päätti.