1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Isomäen uusi isäntä upotti Lukon

Kaksi maalia, röyhkeitä nousuja, rouhimista ja taklauksia. Tätä oli Simon Suoranta lauantai-illan huumassa, kun Ässät löi Lukon jatkoajalla 3-2.

Simon Suoranta Kuva: Ässien nettisivusto

Pori. Toiset ovat tituleeranneet täksi kaudeksi Kärpistä Ässiin siirtynyttä Simon Suorantaa Porin Isomäen uudeksi lemmikiksi. Hänessä on kaikkea sitä, mitä porilainen kiekkofani kaipaa. Kokoa riittävästi, röyhkeyttä ja myös sellaiset kädet, joilla voi otteluita ratkaista.

- Noo… Enpä tiedä tuosta. Minä olen tullut tänne voittamaan ja teen kaikkeni voittamisen ja joukkueen eteen, Suoranta itse toppuuttelee hehkutuksia.

- Ehkä minä sovin tänne, tyyli on sellainen. Periksiantamaton, mies jatkaa

Kauden ensimmäinen Satakunnan derby oli ensimmäisessä erässä täynnä tunnetta. Torikokouksia ja jäähyjä. Avauserän jälkeen peli kuitenkin rauhoittui ja joukkueet keskittyivät pelaamaan.

- Alku ja koko ensimmäinen erä oli todella tunteikas, oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Aika rikkonaistakin peliä, summasi Simon Suoranta..

Lukon molemmista maaleista vastannut Peter Tiivola oli samaa mieltä.

- Oli siinä juuri sitä paikallispelin fiilistä, mutta ei tuollaista kumpikaan joukkue voi pitää koko peliä. Eilenkin kuitenkin pelattiin.

Tiivola näki, että peli oli Lukon hallussa aina Jyri Marttisen tasoitukseen asti.

- Meillä oli paikat niitata peli eikä ollut mitään hätää. Vähän helpolla tasoitus tuli, Tiivola kertasi

Lukon päävalmentaja Juha Vuori oli samaa mieltä.

- Tiukkaa, tasaista vääntöä. Nuo tuollaiset heitot maalille yksinkertaisesti pitää hoitaa, sanoi Vuori ja viittasi Marttisen tasoitusmaaliin.

Ottelun lataukseen ja joukkueensa tunnetasoon oli tyytyväinen katsojien lisäksi Ässien päävalmentaja Jyrki Aho.

- Kauden avaukseen verrattuna tämä peli oli hyvä. Pitää olla tyytyväinen joukkueen kasvojen pesuun Tappara-tappion jälkeen, Aho summasi.

Ottelun onnistujiksi voi laskea molempien joukkueiden maalivahdit. Ässien Andreas Bernard koppasi hanskaan kolmannessa erässä mm. kaksi Lauri Tukosen avopaikan vetoa. Kaapo Kähkönen puolestaan piti Lukkoa pystyssä varsinkin ensimmäisessä erässä.

Teemu Kahila