Leo-Pekka Tähti Vuoden Urheilija -valinnasta - "En usko, että takki on neljässä vuodessa kääntynyt”

Leo-Pekka Tähti otti kantaa Rion palkintojenjaon jälkeen hänen historiallisen voittonsa aikaansaamaan keskusteluun Vuoden Urheilijan valinnasta.

Kuva: Paralympiakomitea

Leo-Pekka Tähti sai kaulaansa historiallisen neljännen perättäisen paralympiakultamitalinsa Rion olympiastadionilla lauantai-iltana klo 21 jälkeen.

- Tosi tunteikas hetki jälleen kerran.  Varsinkin kun sai kuulla Maamme-laulusta vielä pitkän version ja nauttia keskikorokkeella olemisesta oikein urakalla, Tähti hymyili viitaten hieman erikoiseen kisajärjestäjän soittamaan Suomen kansallislauluun. Kertosäe kuultiin kolme kertaa samalla, kun Suomen lippu kohosi keskimmäiseen salkoon.

Tähdellä on nyt kaikkiaan kuusi paralympiamitalia palkintokaapissaan ja arvojärjestyksessä Rion kulta nousi tuoreeltaan kärkeen rikkonaisen ja vaikean kauden jälkeen.

Kotimaassa sosiaalinen media täyttyi välittömästi Tähden paralympiakullan ratkettua sadoista onnitteluista. Monissa viesteissä oltiin myös sitä mieltä, että tänä vuonna Vuoden Urheilijaksi on vain yksi vaihtoehto: Tähti. Mestari itse yritti toppuutella syntynyttä keskustelua.

- Kyllä se tietysti hienolta kuulostaa, jos spekulaatiot ovat jo Suomessa alkaneet, Tähti tuumasi.

- Minä yritän nyt nauttia seuraavat lähiviikot kuitenkin jostain ihan muusta kuin urheilusta. Haluan nauttia tästä mitalista ja viettää läheisten ihmisten kanssa aikaa. Katsotaan myöhemmin niitä asioita.

Neljä vuotta sitten Lontoon olympiakisojen jälkeen Vuoden Urheilijaksi valittiin purjehduksen olympiahopeaa voittanut Tuuli Petäjä-Sirén. Tähti sai eniten ykkössijoja, mutta jäi urheilutoimittajien äänestyksessä vasta kolmanneksi. Osa valitsijoista jätti hänet kokonaan äänestyksen 10 parhaan ulkopuolelle.

Kysyttäessä olisiko Suomi valmis valitsemaan paraurheilijan Vuoden Urheilijaksi, Tähti suostui avaamaan ajatusmaailmaansa.

- Varmaan valintani voisi olla mahdollinen, mutta neljä vuotta sitten nähtiin mitä äänestyksessä tapahtui. En usko, että takki olisi niin rajusti kääntynyt. Totta kai toivon, että asenteet muuttuvat koko ajan, mutta ei se ole sellainen juttu mitä todellakaan odotan itselleni. Se menee kategoriaan kiva plussa, jos joskus sellainen historiallinen hetki tapahtuisi Suomessa, Tähti päätti.