Suora

  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
  • Painin MM, vapaapaini
  • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
  • Painin MM, vapaapaini
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
  • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu

Kirittärien Viljanen oli jo luovuttamassa viime kauden hopeaan – "Tytöt saivat puhuttua ympäri"

Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen sai ensimmäisen SM-kultansa 20 vuotta sitten. Nyt hän luotsasi useita ensikertalaisia mestariksi.

pesäpallo
Nalle Viljanen
Nalle ViljanenTomi Hänninen

Jyväskylän Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen oli yhtä hymyä, kun Kirittäret palasi Suomen mestariksi Lapualla. Edellisen kerran jyväskyläläiset juhlivat Suomen mestaruutta vuonna 2010, jolloin Viljanen oli myös viuhkan varressa.

Tämän jälkeen alkoi Lapuan Virkiän valtakausi ja viime syksynä Kirittärien jäätyä hopeamitaleille, Viljanen ehti jo ilmoittaa jättävänsä joukkueen. Hän koki tuolloin, ettei saanut tarpeeksi tukea – joukkueen ulkopuolelta. Päätös ei ollut kuitenkaan pitävä.

- Tytöt saivat puhuttua ympäri ja onneksi lähdin tähän projektiin vielä mukaan. Kyllä täytyy joukkueelle nostaa hattua. Meillä on ollut vaikeita hetkiä, Viljanen kiitteli Yle Urheilun haastattelussa.

Hänen mukaansa joukkue on tänä vuonna keskittynyt aivan eri tavalla urheilijan elämään kuin aikaisemmin. Se on tuonut tulosta ja Viljasen mukaan nyt on kiitoksen paikka.

- Ensimmäinen juttu, mitä teemme on, että tarjoamme joukkueelle pizzat ja karkkia. Vaikka itse olen tällainen pulleanpuoleinen pelinjohtaja, niin aika tiukkana olen ollut; meillä ei bussissa karkkia tai jäätelöä näy.

Vain kolme tappiota

Kirittäret koki tällä kaudella ainoastaan kolme tappiota, joista kaksi tuli runkosarjassa ja yksi finaalisarjassa, kun Virkiä siirsi ratkaisun kotikentälleen kukistamalla Kirittäret lauantaina 2-1 (1-, 9-6, 2-1) supervuoron jälkeen. Viljasen mukaan suuri kunnia vähistä tappioista kuuluu pelaajien lisäksi joukkueen fysiikkavalmentaja Jussi Peltotalolle ja juoksuvalmentaja Reijo Vauhkoselle.

- Mitä olemme tuossa kellottaneet, niin kuljimme muita kovempaa. Pesäpallo on lyöntipelin lisäksi myös etenemispeli. Meidän nopeat pelaajat menivät kovempaa kuin kaverin, hän huomautti.

- Hatun nosto koko joukkueelle. Siellä on iloisia mestareita, mutta myös ensikertalaisia. Eilen 6-2-tilanteessa maistui jo kulta. Tänään pystyimme nollaamaan itsemme ensimmäisen huonon jakson jälkeen (1-3-tappio).

Pelinjohtaminen kuin huumetta

Vaikka Kirittäristä löytyy Suomen mestariksi ensikertalaisia, ei pelinjohtaja ole mestaruusjuhlissa ensi kertaa. Viljanen on juhlinut jyväskyläläisten kanssa mestaruutta myös 1996-1997 ja 2009-2010 ja Porin Pesäkarhuissa 2002.

- 20 vuotta sitten tuli ensimmäinen mestaruus, silloin voitimme Oulun 3-2 Kirin naisten kanssa. Meillä onkin kolmen viikon päästä 20-vuotismuistelut ja kiva on mennä niihin muisteluihin taas. Jokainen mestaruus on ollut omansa ja kaikilla on omat tarinansa. Turha niitä on vertailla.

Mutta jatkuuko Viljasen ura vielä ensi kaudella? Hän ei ole vielä keskustellut asiasta seuran kanssa, mutta myöntää pelinjohtamisen "olevan kuin huumetta".

- Menneellä kaudella mietin, että tämä on viimeinen kausi, mutta katsotaan nyt. Lapset ovat jo niin vanhoja, että eihän sitä tiedä, vaikka lähtisi muuallekin. Mutta ondan tämän joukkueen kanssa ollut kivaa!

Jyväskylän Kirittärien mestarijoukkue

Pelaajat:

Kira Andersson
Virpi Hukka
Lotta-Riina Hynninen
Viivi Kainlauri
Riikka Karppinen
Mira Kolehmainen
Aino-Kaisa Mantere
Laura Määttä
Emma Nieminen
Aino-Maija Nikkola
Noora Patrikainen
Marjukka Urpelainen
Iina Valkeejärvi
Vera Vikström

Joukkueenjohto:

Jussi Viljanen (1.pelinjohtaja)
Teemu Körkkö (valmentaja)
Jussi Peltotalo (fysiikkavalmentaja)
Reijo Vauhkonen (juoksuvalmentaja)
Risto Pitkänen (joukkueenjohtaja)
Marko Liimatainen (huoltaja)
Arja Patala (lääkäri)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat