Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vimpeli siirsi ratkaisun viidenteen peliin

Pesäpallon miesten Suomen mestari 2016 ratkeaa vasta pitkän kaavan kautta. Veitsenterällä pelannut Vimpelin Veto tasoitti otteluvoitot Sotkamossa 2-1-voitolla (3-1,1-5,1-0) supervuoroparin jälkeen.

urheilu
Janne Mäkelä.
Janne Mäkelä ratkaisi supervuoroparissa. Tomi Hänninen.

Joukkueen suuri sankari oli neljä juoksua lyönyt jokeri Janne Mäkelä. Vedon oman kasvatin lyönti oli erittäin kuivaa. Mies löi juoksut, laadukkailla välilyönneillä, saumalyönneillä sekä taitavalla varsilyönnillä.

Vimpeli tuli otteluun täysin erilaisella ilmeellä, kuin edellispäivänä kotonaan. Sami-Petteri Kivimäki oli tehnyt kokoonpanoon muutoksia, kun vasta 15-vuotias Perttu Ruuska oli nostettu kokoonpanoon. Vimpeli sai juoksutilin auki jo ensimmäisessä vuoroparissa, kun Ruuska rakensi kolmostilanteen ja Janne Mäkelän lyönti kolmossaumaan saatteli kotiin Mikko Haukkalan.

Ensimmäinen juoksu vapautti Vedon pelin ja se pystyi luomaan tilanteita vapautuneesti. Mäkelä jatkoi virettään myös seuraavissa vuoropareissa ja vastasi Vedon kaikista kolmesta ensimmäisen jakson juoksusta.

Jymyn peli oli puolestaan täysin unessa. Se hätäili ja epäonnistui lyöntiratkaisuissaan, jolloin sisävuorot jäivät lyhyiksi. Juoksutilin se sai auki vasta viimeisessä vuoroparissa, kun Toni Kohosen lyhyt näppi saatteli kotiin Niko Korhosen.

Toiselle jaksolle Jymy tuli erittäin määrätietoisesti. Se loi tilanteen Jani Komulaiselle joka löi pallon vastustamattomasti kolmosjatkeelle. Jymy meni tämän jälkeen toisessa vuoroparissa menojaan ja karkasi lopulta 5-1 jaksovoittoon. Jakson lopulla Vimpelin Henri Puputti keltainen kortti hermostui syöttötuomari Jussi-Pekka Anttilan matalalinjasta ja nappasi itselleen keltaisen kortin.

"Halusimme pestä kasvomme"

Supervuoroparissa Vimpeli joutui todelliseen painekattilaan, kun yli 4100 henkinen sotkamolaisyleisö piti suorastaan hurmoshenkistä ääntä läpi Vimpelin sisävuoron. Lopulta Janne Mäkelä iski yhden palon ajolähdössä pallon väliin, joka lopulta jäi voittojuoksuksi.

Jymy pääsi vielä supervuoroparin tasoittavalla yrittämään tasoitusta, mutta niin Roope Korhonen, Toni Kohonen kuin Immo Rautiainenkaan eivät onnistuneet.

- Halusimme pestä kasvomme heikon edellispäivän jäljiltä. Pesiskausi saa nyt ansaitsemansa huipennuksen, sanoi Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

- Oli hyvä lyöntipäivä. Nyt sitten alkuviikko palautellaan, keskellä viikkoa rakennetaan tallia ja loppuviikko treenataan, totesi Vedon ykköspalkittu Janne Mäkelä.

- Saimme erittäin huonon alun peliin. Paljon huonoja lyöntiratkaisuja. Toinen jakso oli hyvä ja supervuoropari oli myös hyvää peliä meiltä, vain juoksu jäi puuttumaan, totesi Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

Mestaruus ratkeaa siis viidennessä ottelussa Vimpelissä ensi viikon lauantana. Ottelun ennakkoasetelmat tulevat olemaan varmasti tasaiset. Yleisömäärä tulee olemaan sellainen, että Saarikentälle tullaan todennäköisesti asettamaan verkot reunoille, jolloin läpilyöntien todennäköisyys pienenee.

Vimpeli pesi neljännessä pelissä kasvonsa kahden heikomman ottelun jälkeen. Jymyn sisäpeliarsenaali on puolestaan niin laaja, että joukkue pystyy pelaaman myös Saarikentän kaukalossa.

Antti Yli-Saunamäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat