1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ruotsi sai yllättävän sankarin Venäjä-voitossa - "En osannut odottaa sitä"

Jacob Markström torjui 27 kertaa, kun Tre Kronor avasi World Cupin voitolla. Maalivahti piti maalinsa puhtaana 59 ja puoli minuuttia.

Kuva: AOP

Ruotsi sai epätodennäköisen sankarin tolppien väliin, kun Jacob Markström paikkasi sairastunutta Henrik Lundqvistia 2-1-voitossa Venäjästä. Markström torjui 27 kertaa ja onnistui pitämään maalinsa koskemattomana aina kolmannen erän loppuhetkiin saakka.

Komennus maalille tuli vain hetkeä ennen ottelua.

- En osannut odottaa sitä, joten olin yllättynyt. Henkisesti valmistautuminen oli erilaista, koska ei ollut aikaa keskittyä. Yritin vain tehdä tuttuja juttuja, jotta olisin valmis, jos jotain tällaista tapahtuu, Markström kertasi ottelun jälkeen.

Gabriel Landeskog ja Victor Hedman veivät Tre Kronorin 2-0-johtoon toisessa erässä eikä Venäjä päässyt kaventamaan kuin vasta 33 sekuntia ennen loppua.

Aleksander Ovetshkinin osuma toi joukkueen maalin päähän ja seitsemän sekuntia ennen loppusummeria hyökkääjä tuuletti jo tasoitusta. Ovetshkinin katsottiin kuitenkin ohjanneen kiekon kädellä maaliin.

Ruotsin päävalmentaja Rikard Grönborg oli tyytyväinen keltapaitojen suoritukseen.

- Halusimme hidastaa heidän vastaiskupeliään. Oli todella tärkeää, että saimme kiekon hallinnan. Emme tahtoneet joutua kovaan luistelupeliin Venäjää vastaan, koska heidän vahvuutensa ovat juuri siinä.