Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kokemusta ja nuoruutta - Tässä on Toyotan rallitiimin kuljettajakaksikko kaudelle 2017

Tommi Mäkinen lähtee suomalaisvoimin metsästämään menestystä rallin MM-sarjassa kaudella 2017.

moottoriurheilu
Juho Hänninen.
Sinivalkoinen miehitys. Juho Hänninen ja Esapekka Lappi muodostavat Toyotan rallitiimin voimakaksikon kaudella 2017.Miika Wuorela.

Pitkään jatkunut arvailu Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racingin kuljettajista on tullut päätökseensä. Tutkittuaan useita vaihtoehtoja Mäkinen päätyi sataprosenttisen sinivalkoiseen miehitykseen.

Tiimissä on sopivassa suhteessa kokemusta ja nuoruutta, kun sekä Juho Hänninen että Esapekka Lappi tulevat ajamaan täyden sarjan tiimin väreissä ensi kaudella.

Hänninen, 35, on ensimmäinen kuljettaja, joka tiimiin kiinnitettiin. Punkaharjulla asuva kahden lapsen isä on pääosin vastannut uuden Yaris WRC:n testeistä, ja oli täten luonnollinen valinta myös kisakuskin rooliin.

Parhaat saavutuksensa Hänninen on ajanut rallin MM-sarjan oheisluokassa, jossa hän saavutti S2000 -luokan maailmanmestaruuden kaudella 2011. Kaudella 2014 Hänninen oli Hyundain tehdaskuljettaja, osallistuen kuuteen osakilpailuun. Parhaimmillaan Hänninen on yltänyt kuudenneksi MM-osakilpailussa.

Hänninen on ottanut osaa 43 MM-ralliin.

Nuoruutta tiimissä edustaa Esapekka Lappi, joka nousi tallipäällikkö Mäkisen suosikiksi jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

Esapekka Lappi.
Miika Wuorela.

Lappi, 25, on viimeiset neljä vuotta ajanut Skodan tehdastiimissä. MM-sarjaan Lappi liittyi varsinaisesti vasta viime vuoden keväällä, kun Skoda alkoi panostaa rallin EM-sarjan sijaan menestykseen MM-tasolla.

Niinpä Lapin vyöllä ei toistaiseksi ole 19 MM-osakilpailua enempää. Rallin Euroopan mestaruuden pieksämäkeläinen voitti kaudella 2014.

Yhdessä Hännisen kanssa Lappi muodostaa kaksikon, joka vastaa MM-pisteiden saalistamisesta Toyotalle. Tiimin kolmas kuljettaja on vielä päättämättä, mutta täyden sarjan ajavat vain Hänninen ja Lappi.

Tiimi esittäytyy Pariisin autonäyttelyssä torstaina 29.9.

Korjaus klo 16.03: Tiimi esittäytyy torstaina 29. syyskuuta, ei keskiviikkona kuten jutussa alun perin luki

Suosittelemme

Tuoreimmat