1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jääkiekon World Cup 2016

Kovapalkkaiset veteraanit Ruotsin tähtiä - tässä numerot Tre Kronorin takaa

Ruotsin World Cup -joukkue on Leijonia kokeneempi.

Kuva: Stina Tuominen / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Valitse joukkue pudotusvalikosta. Voit verrata kahta joukkuetta painamalla Vertaa-nappia ja sen jälkeen valitsemalla pudotusvalikosta joukkueen.

Pelaajien ottelu- ja pistemäärissä on huomioitu vain NHL:n runkosarja. Torjuntaprosenttien ja päästettyjen maalien keskiarvossa on huomioitu viime kauden tilastot.Lähteet: nhl.com, CapFriendly.com, NHLNumbers.com, TSN, ESPN, en.khl.ru

Ruotsin joukkue jääkiekon World Cupissa on Suomen ryhmää pienikokoisempi, mutta vanhempi. Ruotsin pelaajiston keskimitat ovat 186,17 senttiä ja 89,65 kiloa, kun Leijonat ovat keskimäärin 186,52-senttisiä ja 90,61-kiloisia. Tre Kronor on keskipainoltaan koko turnauksen köykäisin joukkue. Keski-iältään 27,52-vuotias Ruotsi on kuitenkin lähes kaksi vuotta keskimääräistä suomalaispelaajaa vanhempi. Suomen tapaan joukkueessa on kuusi vähintään 30-vuotiasta pelaajaa, iäkkäimpinä 35-vuotiaat Henrik ja Daniel Sedin, mutta ryhmän runko on Leijonia kokeneempi.

Suomen joukkueen keski-ikää pudottavat Rasmus Ristolaisen, Olli Määtän ja Esa Lindellin kaltaiset nuoret pelaajat, jotka ovat jo ottaneet paikkansa huipulta ja pelanneet NHL:ssä. Lisäksi Leijonien valttikorttina ovat Patrik Laine ja Sebastian Aho, jotka ovat turnauksen nuorimpien pelaajien joukossa. Ruotsin nuorimmat pelaajat ovat 22-vuotiaita, kun Leijonissa on neljä enintään 21-vuotiasta pelaajaa.

Raamien puolesta Ruotsin joukkueessa huomio kiinnittyy erityisesti kahteen puolustajaan. Nashvillen 192-senttinen ja 98-kiloinen Mattias Ekholm on vahva oman pään luuta, mutta kalpenee vielä 198-senttiselle ja 101-kiloiselle Tampa Bay -pakki Victor Hedmanille. Leijonien Mikko Koskisen ja Pekka Rinteen tapaan myös maalivahti Jacob Markström on 194-senttisenä joukkueen kookkaimpia pelaajia.

New York Rangersia vuodesta 2005 edustanut Henrik Lundqvist on Tre Kronorin palkkakuningas. Tähtimaalivahdin vuoteen 2021 kestävä sopimus oikeuttaa alkavalla kaudella noin 7,62 miljoonan euron palkkapussiin. Toiseksi suurin kausipalkka on Sedinin veljeksillä, jotka kuittaavat Vancouverissa tänä talvena noin 6,27 miljoonaa euroa mieheen. Myös Washingtonin Nicklas Bäckström tienaa yli kuusi miljoonaa euroa.

Kokemuksensa puolesta Sedinit ovat tässä otteluparissa aivan omaa luokkaansa. Molemmat ovat pelanneet NHL:ssä yli 1100 ottelua ja tehneet yli 900 pistettä. Ainakin Henrik Sedin tulee suurella todennäköisyydellä rikkomaan alkavalla kaudella tuhannen tehopisteen rajan. Kolmanneksi kokenein NHL-kiekkoilija on Loui Eriksson, jolla on alla 723 runkosarjaottelua. Washingtonia edustava Bäckström on kuitenkin Erikssonia edellä pistemäärässä iskettyään 652 ottelussa väkevät 642 pistettä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Pelaajien ottelu- ja pistemäärissä on huomioitu vain NHL:n runkosarja. Pistesarakkeessa maalivahtien kohdalla on otettu mukaan koko NHL-uran torjuntaprosentti.Lähteet: nhl.com, CapFriendly.com, NHLNumbers.com, TSN, ESPN.