1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ruotsin ykkösvahti edelleen kysymysmerkki Suomi-pelin alla - "Jokainen peli on supertärkeä"

Henrik Lundqvist harjoitteli täysillä muun Ruotsin joukkueen mukana maanantaina. Valmennusjohdon peluutuspäätös tulee vasta pelipäivänä.

Kuva: AOP

Ruotsin kiistaton ykkösmaalivahti Henrik Lundqvist toivoo olevansa pelikunnossa, kun Tre Kronor kohtaa Suomen B-lohkon ottelussa tiistaina. Lundqvist oli harjoituksissa maanantaina, mutta päätös peluuttamisesta jätettiin tiistain puolelle.

- Tunnen oloni paremmaksi. Eilen (sunnuntaina) en ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa pelatakseni. Teimme päätöksen yhdessä Rikardin (päävalmentaja Grönborg) kanssa. Tilanne on, mikä on, Lundqvist sanoi ESPN:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

- En voi vain mennä pelaamaan ja katsoa, olenko kunnossa, joten päätös oli oikea.

Ruotsi voitti Venäjän 2-1 ja Jacob Markström piti maalinsa koskemattomana aina kolmannen erän viimeiseen puoleen minuuttiin saakka. Ottelu päättyi Venäjän pelaajien protestointiin, kun Aleksander Ovetshkin ohjasi kiekon maaliin eikä tuomaristo hyväksynyt osumaan kädellä pelaamisen takia.

Lundqvist oli tyytyväinen Markströmin suoritukseen, mutta haluaa toki pelata.

- Harjoittelimme todella kovaa, joten nyt pitää katsoa, millainen olo on iltapäivällä. Loppujen lopuksi on valmentajien päätös, kuka pelaa.

Suomella on edessään käytännössä pakkovoitto, mutta Lundqvistin mukaan pelin merkitystä ei voi vähätellä Ruotsillekaan.

- Jokainen peli on supertärkeä. Alkulohkossa on vain kolme ottelua, joten jokainen pitää ottaa erittäin vakavasti. Ottelusta tulee kova, mutta itse vain toivon, että olen pelikunnossa.

Päävalmentaja Grönborg kiitteli Lundqvistia harjoitusten perusteella.

- Hän näytti olevan loistoiskussa jäällä. Minusta hän veti vahvat harjoitukset. Emme ole puhuneet harjoitusten jälkeen, Grönborg totesi.

- Keskustelemme valmennusryhmän kanssa asiasta yhdessä. Hän oli mahtava harjoituksissa.