Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?

Huuhkaja-luotsi Backe tyrmää eroamispuheet - "Täysin järjetöntä"

Huuhkaja-luotsi Hans Backen mukaan johtopäätöksiä joukkueen kehittymisestä vedetään vasta, kun karsinnat ovat riittävän pitkällä. Mitään tarkkaa ajankohtaa ruotsalaisvalmentaja ei aseta.

urheilu
Hans Backe
AOP

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe kieltää, että olisi valmis vetäytymään tehtävistään, jos syksyn MM-karsintapelit eivät tuota Suomelle toivottua tulosta.

Pohjalaisen eilisessä haastattelussa ruotsalaispäävalmentajalta kysyttiin, onko hän valmis lähtemään, jos Huuhkajat menettää mahdollisuudet MM-kisoihin jo syksyn jälkeen. Suomi kohtaa Islannin vieraissa ja isännöi Kroatiaa lokakuussa. Marraskuussa edessä on vielä reissupeli Ukrainaan.

Backen vastausta on tulkittu niin, että hän tosiaan lähtee, jos menestystä ei tule.

- Olisi täysin järjetöntä sanoa, että kahden tai kolmen karsintapelin tulokset ratkaisisivat jatkon. Se ei pidä ollenkaan paikkaansa, Backe sanoo Yle Urheilulle.

Päävalmentaja pohtii, että mahdollisesti kysymys on joko puhtaasta väärinymmärryksestä tai käännösvirheestä.

- En ole lukenut juttua itse, mutta haastattelu tehtiin muutama päivä sitten. Väärinkäsitys saattoi syntyä, kun sanoin, että analyysin aika on vasta karsintojen edettyä pidemmälle ja kun otteluja on pelattu enemmän. Silloin mietittäisiin valmennuksen, liiton ja seurojen kannalta, onko maajoukkue kehittynyt.

Pohjalaisen jutun perusteella vedenjakaja olisi siis koittanut marraskuisen Ukraina-ottelun kohdalla. Päävalmentaja myöntää, että projektin edistymistä kyllä tarkastellaan, mutta vasta pidemmällä.

- Kun karsinnat jatkuvat pidemmälle tehdään tietysti analyysia esityksistämme ja tuloksista, olemmeko parantaneet pelaamistamme. Ei ole missään tapauksessa ajankohtaista, että jättäisin paikkani, jos syksyn tulokset ovat huonoja, Backe sanoo.

- Olemme pelanneet vain yhden karsintaottelun Kosovoa vastaan, syksyllä jäljellä on vielä Kroatia, Islanti ja Ukraina, sitten edessä on vieraspeli Turkkia vastaan maaliskuussa.

Suosittelemme

Tuoreimmat