Härkämäinen Ovetshkin varastaa katseet tilastossa kuin tilastossa - Leijonien ja Venäjän kohtaamisessa KHL-väriä

Suomen ja Venäjän välisessä ottelussa nähdään lähes kaikki jääkiekon World Cupin KHL-pelaajat.

Kuva: Stina Tuominen / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Valitse joukkue pudotusvalikosta. Voit verrata kahta joukkuetta painamalla Vertaa-nappia ja sen jälkeen valitsemalla pudotusvalikosta joukkueen.

Pelaajien ottelu- ja pistemäärissä on huomioitu vain NHL:n runkosarja. Torjuntaprosenttien ja päästettyjen maalien keskiarvossa on huomioitu viime kauden tilastot.Lähteet: nhl.com, CapFriendly.com, NHLNumbers.com, TSN, ESPN, en.khl.ru

Suomen ja Venäjän kohtaamisessa tilastoista nousee jatkuvasti esiin yksi nimi. Venäjän joukkueen supertähti Aleksandr Ovetshkin on koko turnauksen näkyvimpiä pelaajia kaikkien ominaisuuksiensa puolesta, eikä varmasti jää varjoon myöskään kaukalossa.

31-vuotias Ovetshkin on paitsi Venäjän joukkueen kokeneimpia pelaajia, niin myös tehokkaimpia. 839 NHL:n runkosarjaottelussa Ovetshkin on tykittänyt huikaisevat 525 maalia. Tehopisteissä tuhannen pisteen rajapyykki ylittynee tällä kaudella, sillä Ovetshkinilla on koossa jo 966 pistettä. Toiseksi eniten pisteitä NHL:ssä on tehnyt Pavel Datsjuk (918), joka kuitenkin paketoi NHL-uransa kesällä siirtyessään pelaamaan KHL:ää Pietarin SKA:n paidassa. Datsjuk pelasi NHL:ssä 953 runkosarjaottelua, täpärästi enemmän kuin 928 ottelua pelannut puolustaja Andrei Markov.

Yhdessä Pittsburgh-tähti Jevgeni Makinin kanssa Ovetshkin on myös Suomen ja Venäjän kohtaamisen palkkakuningas. Ovetshkin tienaa alkavalla kaudella Washingtonissa noin 8,55 miljoonaa euroa, Malkinin niukasti vähemmän. Maalitykin kausipalkka on World Cupiin osallistuvista pelaajista viidenneksi ja Malkinin kuudenneksi suurin ja molemmat tienaavat enemmän kuin esimerkiksi Sidney Crosby. Venäläisistä myös Vladimir Tarasenko ja Sergei Bobrovski pelaavat alkavalla kaudella suuremmalla vuosipalkalla kuin Leijonien palkkakuningas Tuukka Rask.

Venäjän joukkue on 185,61 sentin keskipituudellaan turnauksen toiseksi lyhin, mutta keskipainoltaan (90,96 kiloa) keskivaiheilla. Suomen joukkueen keskipituus on 186,52 senttiä ja keskipaino 90,61 kiloa. Ovetshkin on tässäkin suhteessa näkyvä hahmo 191 sentin ja 108 kilon mitoillaan - vain kolme World Cup -pelaajaa ovat härkämäistä venäläislaituria raskastekoisempia. Maalivahdit Mikko Koskinen ja Pekka Rinne ovat Leijonien kookkaimpia pelaajia, kenttäpelaajista Mikko Koivu ja Rasmus Ristolainen ovat noin satakiloisina lujinta tekoa.

Venäjän joukkueen 23 pelaajasta neljä pelaa KHL:ssä. MM-kisoista tuttu hyökkääjäpari Jevgeni Dadonov ja Vadim Shipatshjov ovat Datsjukin joukkuetovereita Pietarissa, Ivan Telegin puolestaan edustaa Moskovan TsSKAa. Suomen joukkueessa on kaksi KHL-kiekkoilijaa - Ufan Sami Lepistö sekä Koskinen, jonka myötä pietarilaisella SKA:lla on tässä World Cup -ottelussa peräti neljän pelaajan edustus. Koko World Cup -turnauksen kahdeksasta KHL-pelaajasta kuusi on siis näiden joukkueiden riveissä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Pelaajien ottelu- ja pistemäärissä on huomioitu vain NHL:n runkosarja. Pistesarakkeessa maalivahtien kohdalla on otettu mukaan koko NHL-uran torjuntaprosentti.Lähteet: nhl.com, CapFriendly.com, NHLNumbers.com, TSN, ESPN.