Vain maalit puuttuivat Leijonien avauserästä - Ovetshkinin ruma temppu jäi huomaamatta

Leijonat oli avauserässä terhakkaalla pelituulella World Cupin päätöskamppailussaan Venäjää vastaan. Suomen ongelmaksi muodostui huippupaikkojen luonti ja maalinteko.

Aleksander Ovetshkin Kuva: Tomi Hänninen

Tasaisen ensimmäisen erän puhutuimmaksi tilanteeksi muodostui Aleksandr Ovetshkinin mailankärjellä tuikkaama isku Sami Vatasen alasuojuksiin. Tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt keihästyksen, ison rangaistuksen tuntomerkit täyttänyttä rikettä.

Onneksi Vatanen selvisi vaarallisesta mailanhuitaisusta ilman suurempia vahinkoja. Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja antoi suullista palautetta heti Ovetshkinille päästyään yhtä aikaa jäälle Venäjän kapteenin kanssa.  

Ensimmäisen 20-minuuttisen perusteella punakoneelle ei ole tulossa ainakaan helppoa voittoa, jota se janoaa välieriin pääsyn kannalta. Suomi oli liikkeellä hyvällä kiekollisella asenteella ja joukkuepelillä avauserässä, eikä Venäjä saanut konetta käyntiin missään vaiheessa.

Venäjä sovitti erässä kaksi pientä jäähyä, Suomi sai erän päätössekunneilla (Lauri Korpikoski) yhden hyökkäyspään jäähyn. Sergei Bobrovski torjui erässä viisi laukausta, Tuukka Rask kuusi. Pelin hallinta oli kuitenkin sinvalkoisilla.

Mikäli Venäjä ei saa kahta pistettä Suomea vastaan, niin Pohjois-Amerikan alle 24-vuotiaiden yhdistelmäjoukkue etenee B-lohkosta välierin Kanadaa vastaan. A-lohkon päätöspeli perjantaiaamuna Tshekin ja USA:n välillä on jatkoonpääsyn kannalta merkityksetön, sillä Kanadan lisäksi Euroopan joukkue on varmistanut välieräpaikan ja kohtaa lohkovoittaja Ruotsin. 

Seuranta täältä