Yhdysvaltalainen kiekkosivusto antoi Leijonille synninpäästön: "Parvi nuoria pelaajia valmiina valloittamaan huipputason"

Yhdysvaltalainen jääkiekkosivusto Puck Daddy muistuttaa, että World Cup osui Leijonille kesken rakennusvaihetta.

Patrik Laine ja Aleksander Barkov Kuva: Tomi Hänninen

Suomen jääkiekkomaajoukkueen World Cup -turnaus päättyi torstai-iltana kolmanteen perättäiseen tappioon, kun Venäjä oli alkulohkon päätöspelissä vahvempi maalein 3-0. Leijonat jäi jälleen maaleitta, eikä joukkue onnistunut kuin kertaalleen maalinteossa kolmen ottelun aikana. Maaliero oli murheellinen 1-9.

Yhdysvaltalaisen Yahoon kiekkosivusto Puck Daddy (siirryt toiseen palveluun)analysoi ottelun jälkeen Suomen turnausta. Toimittaja Josh Cooper muistuttaa tekstissään, että turnaus antaa väärän kuvan suomalaisen jääkiekon tilasta. Turnaus osui keskelle Leijonien rakennusvaihetta.

- Suomella siintää horisontissa parvi nuoria pelaajia, jotka ovat valmiita valloittamaan huipputason. Mutta juuri nyt he ovat yksinkertaisesti vielä liian nuoria tehdäkseen merkittävän vaikutuksen peliin. Tästä syystä Suomi, joka on ollut mitaleilla kolmissa edellisissä olympiakisoissa ja hopealla edellisessä World Cupissa, kärsi nyt kolme tappiota maalierolla 1-9, Cooper kirjoittaa.

Cooper arvioi, että siinä missä jotkut maat onnistuvat nuorennusleikkauksessaan nopeammin, vie se toisilta enemmän aikaa. Suomella matka on vasta alussa.

- Suomalaiset NHL-tähdet Teemu Selänne, Saku Koivu ja Kimmo Timonen muiden muassa kannattelivat pitkään suomalaista jääkiekkoa. Tämän turnauksen aikana Selänne, Koivu ja Timonen olivat osa Suomen taustaryhmää, joka seurasi matsit lehdistökatsomosta puvut päällä.

- Itse asiassa suurin osa suomalaisen jääkiekon tulevaisuuden tähdistä ei vielä ollut mukana tässä turnauksessa. Neljä suomalaista varattiin kesällä NHL:ään ensimmäisellä kierroksella, mutta vain Patrik Laine oli mukana, eikä hän iskenyt maaliakaan. On myös helppo unohtaa, että Aleksander Barkov, joka valmistautuu neljänteen NHL-kauteensa, on vasta 21-vuotias, Cooper kuvailee.