Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?

Huuhkajien ykkösvahti antaa tukensa päävalmentajalle: "Heikkoja esityksiä jokaiselta, minä mukaan lukien"

Lukas Hradecky lupaa parempaa tulosta lokakuun matseista.

jalkapallo
Lukas Hradecky kuvassa
AOP

*FRANKFURT. *Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky uskoo, että Huuhkaja-joukkueen taktiikka ja pelisysteemi istuvat uomiinsa vähitellen, vielä on keskeneräistä arvioida lopputulosta. Bundesliigan Eintracht Frankfurtin ykkösmaalivahti ei osoittelisi sormellaan päävalmentaja Hans Backen suuntaan.

- Backe on tuonut paljon hyvää, mutta sitä ei ole saatu vielä kentällä näkymään. Siinä on ollut vaan heikkoja esityksiä jokaiselta, minä mukaan lukien, arvioi Lukas Hradecky Frankfurtissa Yle urheilun haastattelussa.

Hradecky ei halua tässä vaiheessa jakaa syitä kenenkään yksittäisen henkilön piikkiin, ei päävalmentajankaan. Suomi kohtasi MM-karsintojen avausottelussa Kosovon ja pelasi 1-1 tasapelin. Tappiokaan ei ollut kaukana, Kosovo oli vaarallinen ja Suomen pelitaktiikka hakusessa.

- Totta kai taktiikan pitää olla paikallaan, mutta sitäkin on paljon treenattu, joten kyllä se paranee ajan myötä. Lokakuun matseja odotellessa, lupaan, että tulee parempaa tulosta, kertoo Hradecky hymy huulessa.

Huuhkajat on siirtynyt Backen johdolla kolmen topparin ja ns. wingbackien käyttöön, jossa laitapuolustajat osallistuvat aktiivisesti hyökkäyksiin. Uusi järjestelmä varsinkin laidoilla on aiheuttanut välillä joukkueelle ongelmia.

- Sitä ei ole saatu ihan hallintaan, että miten joukkue prässää ja miten liikkuu. Se kolmen puolustuslinja toimi ajoittain hyvinkin. Miten vastustaja saadaan prässillä kuseen, niin sitä täytyy vielä hienosäätää. Kyllä elementtejä alkaa löytyä, jolla menestytään, miettii Lukas Hradecky.

Suomi kohtaa toisessa MM-karsintaottelussaan Islannin 6. lokakuuta. Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo ja Roman Eremenko ovat tahkonneet seurajoukkueissaan runsaasti maaleja, nyt aika on kypsä myös maajoukkueessa.

- Kyllä meillä kuumia jätkiä on ja hyviä pelaajia. Jos otetaan esimerkiksi Islannin joukkue, niin pelaaja pelaajalta meillä on ihan yhtä hyvä joukkue. Joukkuepeli täytyy vaans saada toimimaan ja ottaa siinä Islannista mallia, mietti Lukas Hradecky.

Islanti-Suomi MM-karsintaottelu nähdään Yle TV2:ssa 6. lokakuuta.

Suosittelemme

Tuoreimmat