Leijonien World Cup helppo purkaa – "Hyvä opetus"

World Cup oli Suomen tuoreelle valmennusryhmälle tärkeä oppimatka, pohti asiantuntija Kimmo Kuhta Ylen World Cup -aamussa.

Jääkiekkoa: Leijonien World Cup päättyi pettymykseen - mikä arvosana Leijonille?
Jääkiekkoa: Leijonien World Cup päättyi pettymykseen - mikä arvosana Leijonille?

Maalit puuttuivat ja vastustajat kurittivat henkilökohtaisista virheistä. Siinä Suomen jääkiekkomaajoukkueen World Cup -taival pähkinänkuoressa. Leijonat teki yhden maalin, jäi pisteittä ja oli koko turnauksen viimeinen.

Yle Urheilun jääkiekkoasiantuntija Kimmo Kuhta pureskeli Aamu-tv:n World Cup -aamussa Leijonien urakan palasiksi.

- Hyökkäyspelin tehottomuus vaivasi koko turnauksen ajan. Virheitä tuli liikaa ja maalineduspelaaminen oli heikkoa. Kamppailupelaamisesta jäi myös parannettavaa. Totta kai avauspeli pudotti Suomen mahdollisuuksia. Se näkyi ehkä tehottomuudessa, Kuhta arvioi.

- Täytyy myös muistaa, että siellä oli maailman parhaat vastustajat. Suomella on nuori puolustus ja sitä kautta painetta tuli paljon pakkeihin. Kiekollisessa pelissä oli kiire, mikä johti virheisiin.

Leijonat pelasi World Cupissa ensimmäistä kertaa Lauri Marjamäen johtaman valmennusryhmän alaisuudessa. Miten valmennusjohto onnistui?

- Tämä oli erittäin hyvä oppi valmennukselle. Nyt pelit katsotaan läpi ja niistä löydetään uudestaan kehitettäviä asioita. Hän katsoo myös muiden pelejä ja analysoi ne. Mitä muut tekevät paremmin? Nyt tuodaan oppia sisään ja säästetään hyvät asiat, Kuhta totesi Yle Puheella.

Mitä hyviä asioita Torontosta otetaan mukaan?

- Ensimmäisen pelin jälkeen etenkin Ruotsi-pelissä viisi - viisi -pelaaminen oli hyvää. Jätkät taistelivat ja laittoivat itsensä likoon. Yrittämisestä ei jäänyt kiinni, harmi vain että palkinto jäi puuttumaan.

Katso World Cup -aamun jakso klikkaamalla yllä olevaa kuvaa!