Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Naisten Superpesis:
  • Ijahis Idja Njoarostangilvvut: Suohpansprint
  • Kenttäratsastuksen EM

Mitalisuosikki Lepistölle kolme kuskia tueksi MM-kisoihin – kaikkia paikkoja ei täytetty

Lotta Lepistö on yksi mitalisuosikeista lokakuun puolivälissä Dohassa ajettavissa maantiepyöräilyn MM-kisoissa. Suomen kaikkia kuutta paikkaa naisten kilpailuun ei kuitenkaan täytetty.

urheilu
Lotta Lepistö
Lotta LepistöAOP

Suomen Pyöräilyunioni on valinnut urheilijat edustamaan Suomea MM-kisoihin. Miehissä maantiekisaan osallistuu rankingpisteillään paikan itselleen ajanut Matti Manninen. Naisten maantieajoon on valittu ammattipyöräilijä Lotta Lepistön lisäksi Laura Vainionpää, Rosa Törmänen ja Antonia Gröndahl.

Kaikkiaan Suomella oli naisten kilpailuun kuusi paikkaa, joista kahta ei täytetty.

- Valitsimme pyöräilijöitä, jotka pystyvät tekemään hyvää työtä Lotan eteen ja pärjäämään tasaisella reitillä. Jos kaikki menee hyvin, Lotalla on selkeät mahdollisuudet mitaleille. Hän on meidän paras valttimme, joten hänen joukkueen on tuettava Lottaa kisassa parhaalla mahdollisella tavalla, kertoo joukkueen haastattelujen jälkeen koonnut joukkueenjohtaja Kjell Carlström.

Sveitsiläisen IAM Cyclingin joukkueenjohtajana toiminut Carlström haastatteli naisten joukkueeseen kuutta pyöräilijää. Loppuvaiheessa joukkueesta tippui esimerkiksi olympialaisiin tyrkyllä ollut Sari Saarelainen.

- Sari on kohtuullisen arka tämän tyyppisellä radalla ja siinä, miten siellä pitää ajaa. Kisassa pitää pystyä puolustamaan omaa paikkaansa ja Lotan paikkaa. Se hänen heikkoutensa.

Korkea, jopa 35 asteen lämpötila tekee osaltaan Dohan MM-kisoista suomalaisille haastavan. Lepistö totuttelee Qatarin kuumuuteen jo ennakkoon ajamalla Bigla-tallinsa kanssa joukkueaika-ajon. Muut suomalaiset saapunevat Dohaan muutama päivä ennen kisaa.

Carlström on hahmotellut mielessään jo alustavaa strategiaa kilpailuun.

- Tässä joukkueessa Lauran on tarkoitus auttaa Lottaa kisan loppuvaiheilla ja tuoda sopivaan aikaan sopivaan paikkaan. Antonia ja Rosa tekevät töitä heidän eteensä kilpailun alussa. He hakevat juomapulloja ja ajavat kiinni irtiottoja. Teen tarkemman strategian kun näen heidät paikan päällä.

Maantiepyöräilyn MM-kisat järjestetään lokakuun puolivälissä Qatarissa. Lajeina on joukkueaika-ajo, aika-ajo sekä yhteislähdöt. Reitit ovat profiililtaan helppoja, mutta kovat tuulet sekä lukuisat liikenneympyrät tuovat reitille vaikeutta.

Suomen joukkue Dohan MM-kisoihin:

Naisten maantieajo 134,5km 15.10.2016

Lotta Lepistö

Laura Vainionpää

Rosa Törmänen

Antonia Gröndahl

Miesten maantieajo 257,5km 16.10.2016

Matti Manninen

Joukkueenjohtaja Kjell Carlström

Mekaanikko Tapio Niemi

Huoltaja Juha Aintila

Suosittelemme

Tuoreimmat