Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta

Pesäpallomestaruus ratkeaa – ”Enää ei tarvitse säästellä mitään”

Vasta viides loppuottelu ratkaisee miesten pesäpallon mestarin. Kotijoukkue Vimpelin Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki ennustaa ratkaisupelistä pienten marginaalien peliä.

pesäpallo
Jani Komulainen ja Henri Puputti hutunkeitossa.
Jani Komulainen ja Henri Puputti hutunkeitossa.Tomi Hänninen

Vimpelin Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki valmistautuu lauantain ratkaisevaan viidenteen finaaliin rauhallisin mielin. Ensimmäistä miesten Suomen mestaruutta hamuavan pelinjohtajan mukaan luotto on korkealla omaan joukkueeseen.

- Kyllähän tässä pitkään on näihin peleihin valmistauduttu. Välieräpelien jälkeen oli jo taukoa 10 päivää ja nyt finaalisarja venyi kolmannelle viikonlopulle.

- Huomenna ei tarvitse enää säästellä mitään, vaan saadaan lyödä kaikki likoon kotiyleisön edessä ja nautitaan pelistä.

Samalla pesiskausi todella hienon lopetuksen. Saarikentän lehtereille odotetaan noin 5 000 silmäparia ja tunnelma tulee olemaan katossa. Itse pelistä tulee Kivimäki odottaa ennakkokaavailujen mukaisesti tasaista vääntöä.

- Pienten marginaalien peli luvassa. Se joukkue, joka tekee ulkopelissä vähemmän virheitä, on vahvoilla. Omat painostuksen hetket pitää pystyä käyttämään, kun se mahdollisuus tulee.

Yleisömäärä tulee tarkoittamaan myös sitä, että molempien pesien taustoille tullaan asentamaan suojaverkot, joten läpilyönnit ovat mahdollisia vain pesien jatkeilta tai takakentältä.

- En usko, että se muuttaa pelin asetelmia. Meillä riittää sisäpelaamisessa elementit, että pärjäämme myös ilman juoksu vastaan juoksu pelillä.

Vimpelin Vedon edellinen Suomen mestaruus on kuuden vuoden takaa kaudelta 2010. Tästä joukkueesta on mukana kuusi pelaajaa. Viiden hopeansävytteisen vuoden jälkeen Vedon joukkue vaikuttaa niin pelillisesti, kuin henkisesti vahvemmalta kuin aiempina vuosina.

- Kausi on sujunut ennakko-odotusten mukaisesti. Erityisen iloinen olen, että meillä on noussut nuoria pelaajia vastuullisiin rooleihin.

Superpesiksen viides loppuottelu on kuultavissa Yle Puheen Urheiluillassa. Lähetys alkaa kello 15.25.

Antti Yli-Saunamäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat