Venäjä arpoo edelleen Datsjukin pelikuntoa - "Yksi parhaista pelaajistamme"

Kanada ja Venäjä kohtaavat World Cupin välierässä. Isäntämaan päävalmentaja Mike Babcockille Pavel Datsjuk on erittäin tuttu pelaaja.

Kuva: AOP

Venäjän ja Kanadan välisestä välierästä saattaa puuttua pelaaja, joka hurmasi Pohjois-Amerikassa yhteensä 16 kauden ajan. "Alaraajavammasta" kärsivä Pavel Datsjuk ehti jo väläyttää, että on 38-vuotiaana edelleen maailman elittiä.

Suomea vastaan Datsjukia ei nähty ja joukkueen johto odottaa viimeisille hetkille ennen kuin sentterin pelaamisesta päätetään.

Kanadan päävalmentaja Mike Babcockille hyökkääjä on todella tuttu. Venäläinen voitti Babcockin luotsaaman Detroit Red Wingsin kanssa Stanley Cupin 2008 ja pelasi saman päävalmentajan alaisuudessa vuodet 2005-2015.

- En tiedä, montako vuotta hän ehti pelata, mutta aikanaan hän oli maailman paras hyökkääjä. Monet sanoisivat, että muut tekivät paljon enemmän pisteitä. Hän oli kuitekin paras hyökkääjä kiekon kanssa ja ilman sitä, Babcock suitsuttaa.

Datsjuk jätti Pohjois-Amerikan ja siirtyi KHL:ään Pietarin SKA:n riveihin täksi kaudeksi. Nyt 38-vuotias pelaaja tarjoaa kokemuksensa maajoukkueen käyttöön maailman parhaiden turnauksessa.

Venäjän päävalmentaja Oleg Znarokin mukaan iällä ei ole merkityst.

- Hän kantaa vastuuta monissa eri rooleissa, kuten alivoimalla. Yksi parhaista pelaajistamme, ehdottomasti.

Datsjukin ura maajoukkueessa hyvin todennäköisesti päättyy World Cupiin. Pelaaminen välierässä tarjoaisi kiekkoyleisölle mahdollisuuden nähdä yksi aikakautensa suurista vielä kerran tositoimissa.