TSN: Kanada tuntee olonsa voittamattomaksi

Kanada voitti World Cupin välierässä Venäjän 5-3. Joukkue lähtee finaaliin itsevarmana.

Kanadan World Cup-joukkue uhkuu itsevarmuutta kaadettuaan välierässä Venäjän. Kuva: AOP

Kanadalaismedia TSN kirjoitti välierävoitin jälkeen, että World Cupin kotijoukkue tuntee olonsa itsevarmaksi, jopa voittamattomaksi.

- Tässä joukkueessa olen hyvin harvoin hermostunut. Joka kerta kun puen tämän pelipaidan ylleni luotan, että voitamme pelin, Drew Doughty sanoi kanavan haastattelussa.

TSN:n mukaan jo alkulohkoaan hallinnut joukkue oli välierässä Venäjää selvästi parempi ja pysyi esityksellään turnauksen ennakkosuosikkina. Loppuottelussa vastaan luistelee joko Ruotsi tai Euroopan yhdistelmäjoukkue. TSN:ssä uskotaan, että Kanadan joukkueen erinomaisuus lamaannuttaa finaalivastustajan kuten se teki Venäjälle.

Kanada voitti Venäjän maalien lisäksi laukauksissa 47-34, kiekonhallinnassa ja puolustuksessa. Vain maalivahti Sergei Bobrovski piti Venäjää pystyssä kaksi erää. Hän esitti upeita torjuntoja toisensa perään, TNS kehuu.

- Hän pelasi uskomattoman ottelun. Teki upeita torjuntoja ja piti joukkueensa mukana pelissä, Brad Marchand kehui.

Venäjä johti ottelua toisessa erässä 2-1. Kanada sai kirivaihteen helposti päälle puna-valkoisiin pukeutuneen yleisön edessä.

- Tunsimme olevamme niskan päällä, kontrolloivamme peliä ja tekevämme paljon hyvä asioita jäällä, ottelussa maalin ja kaksi syöttöpistettä kerännyt kapteeni Sidney Crosby kertasi.

Kanadan päävalmentaja Mike Babcock ei ollut huolissaan Venäjän johdosta. Hänellä oli selvä näkemys, että Bobrovskin vire murrettaan laukomalla jatkuvasti kohti maalia.

- Sanoin pojille vain, että rauhoittukaa. Teemme asioita oikein, hän kertaa ohjeitaan.

- Ajattelin, että paras lähestymistapa hänen (Bobrovskin) ohittamiseensa on lisätä hänelle painetta ja sen me teimme, kaksi syöttöpistettä ottelussa antanut Patrice Bergeron sanoi.