Kapteeni-Crosbyn pöyristyttävä maajoukkuetilasto - "Hän on aina pelin ratkaisija"

Kanada otti jälleen voiton Sidney Crosbyn johdatuksella. Kapteeni käänsi pelin, kun ratkaisijaa tarvittiin.

Kuva: AOP

Kanada otti varhain sunnuntaina Suomen aikaa 23. peräkkäisen voittonsa, kun Sidney Crosby pelaa vaahteralehtipaidassa. Venäjä kaatui World Cupin välierässä 5-3.

Kapteeni ei ole ollut peleissä sivuroolissa. Vancouverissa 2010 hän ratkaisi olympiakullan, Sotshissa napautti 2-0-maalin finaalissa Ruotsia vastaan.

Venäjää vastaan Kanada jäi 1-2-tappiolle toisessa erässä, mutta Crosby oli päättänyt, että tauolle mennään tasalukemissa. Hyökkääjä tuli kiekon kanssa esiin, oli menettää puolustaja Andrei Markoville, mutta lusikoi lätkän Brad Marchandille, joka iski tasoitusmaalin (siirryt toiseen palveluun).

Vain hieman yli minuutti erätauon jälkeen Crosby jätti kiekon viivan päällä Marchandille, joka kiskaisi Kanadan rannelaukauksella 3-2-johtoon. Corey Perry ja John Tavares latoivat pari maalia lisää eikä Venäjä enää toipunut.

- Hän on suuri pelaaja päättäväisyytensä takia. Hän on aina merkittävien pelien ratkaisija. Sitä kautta syntyy myös hänen johtajuutensa, Marchand hehkutti Toronto Sunille (siirryt toiseen palveluun).

- Tasoitusmaalin merkitys oli valtava. Venäjä oli juuri ottanut johdon ja he veivät peliä. Sid auttoi meidät takaisin mukaan, Shea Weber lisäsi.