Ovetshkin sai yhden vedon kohti maalia Kanadaa vastaan - "Tiesimme, että voisimme voittaa"

Venäjän kapteeni jäi telineisiin Kanadaa vastaan. Ovetshkinin mukaan joukkue pysyi positiivisena, vaikka johto kääntyi tasatilanteeksi juuri ennen taukoa.

Kuva: AOP

World Cupin välierässä Kanadaa vastaan Jevgeni Kuznetsov vei Venäjän 2-1-johtoon ajassa 36.24. Maalivahti Sergei Bobrovski oli torjunut ensimmäisellä 20-minuuttisella 17 laukausta ja torjui toisessa 16 lisää.

Silti hieman yli minuutti myöhemmin Kanada nousi tasoihin. Kolmannessa erässä se karkasi ja nappasi finaalipaikan lukemin 5-3.

- Tämä rankkaa meille kaikille, koska tiesimme, että voisimme voittaa. Tasatilanteessa jokainen pukukopissa oli positiivinen, Aleksander Ovetshkin sanoi ottelun jälkeen NHL:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Kolmissa edellisissä olympiakisoissa Venäjä on jäänyt ilman mitalia ja World Cupissakin finaalipaikka jäi haaveeksi. Jevgeni Kuznetsovin mukaan mitään traumaa ei ole.

- Venäläiset haluavat aina voittaa. Tiedän, että olemme hävinneet monta kertaa peräkkäin, mutta meillä on joukkueessa nuoria pelaajia ja tämä oli mahtava kokemus, joka aivan taatusti kehittää, 24-vuotias Kuznetsov sanoi.

Välierän piti tasaisena maalivahti Bobrovski. Venäjän lukuisat kiekonmenetykset eivät kostautuneet lähellekään niin useasti kuin olisivat voineet. Peli pyöri Kanadan hyökkäyspäädyssä.

- Bobrovski oli uskomaton jälleen kerran. Olimme lähellä, mutta emme tarpeeksi lähellä, Ovetshkin manasi.

Joukkueen kapteeni ja NHL:n maalitykki sai välierässä yhden laukauksen kohti maalia. Ovetshkin käänsi katseet kuitenkin puolustuspään virheisiin.

- Voi puhua onnesta, mutta ei tuollaisia virheitä saa tehdä tuollaista joukkuetta vastaan. He käyttävät paikkansa. Heillä on taitoa, lahjakuuttaa, itseluottamusta ja kokemusta.