Tre Kronor -pelaajat psyykkaavat Euroopan norjalaistähteä – "Hän on tavallaan ruotsalainen"

Toisilleen todella tutut pelaajat kohtaavat Ruotsin ja Euroopan World Cup -välierässä.

Henrik Lundqvist ja Mats Zuccarello pelaavat New York Rangersissa. Kuva: AOP

Ruotsi ja Euroopan yhdistelmäjoukkue kohtaavat jääkiekon World Cupin välierässä sunnuntai-iltana. Ennen turnausta pelatussa harjoitusottelussa Eurooppa jyräsi Tre Kronorin 6-2, mutta yllättäjäjoukkue lähtee silti altavastaajana välierään.

Yksi Euroopan joukkueen tähdistä on norjalainen Mats Zuccarello, joka on varsin tuttu pelaaja Ruotsin tähtivahti Henrik Lundqvistille. Lundqvist ja Zuccarello ovat olleet seurakavereita NHL:n New York Rangersissa jo kuuden vuoden ajan.

- Meistä on tullut melko läheisiä, kun hän puhuu vielä ruotsiakin. Matsilla on hieno asenne jääkiekkoon ja elämään ylipäänsä, hän tykkää levittää iloa ympärilleen, Lundqvist kertoi Aftonbladetille. (siirryt toiseen palveluun)

- Mutta nyt toivon, ettei hänellä ole liian kivaa sunnuntai-iltana. Treeneissä kisaamme aina, ja hän on yksi kiusankappale. Hän on silti hieno joukkuekaveri, mutta täällä olemme tosissaan vastustajia, Lundqvist jatkoi.

Myös Rangersista Anaheimin kautta Pittsburghiin viime kaudella siirtynyt hyökkääjä Carl Hagelin tuntee Zuccarellon hyvin.

- Yritän saada hänen pelinsä raiteiltaan pienillä jutuilla, joita en tässä paljasta, Hagelin vinkkasi.

Mitään Norja-vitsejä Hagelin ei kuitenkaan aio ottaa esille.

- Hän on tavallaan ruotsalainen, näen Matsin ruotsalaisena. Hän on asunut Ruotsissa ja hengannut meikäläisten kanssa Rangersissa, hymyili Hagelin.

Ruotsin ja Euroopan välierä alkaa sunnuntaina kello 20 Suomen aikaa. Ottelun voittaja kohtaa paras kolmesta -systeemillä pelattavassa finaalissa isäntämaa Kanadan.