Aki Ajo voitti viidennen maailmanmestaruuden: Monella tallilla ei ole niin fantastista henkeä

Brad Binderin kakkosija varmisti Aki Ajolle jo viidennen maailmanmestaruuden.

Aki Ajo (oik.) Kuva: MPAFoto.com

Aki Ajo voitti sunnuntaina jo uransa viidennen maailmanmestaruuden. Hänen johtamansa Ajo Motorsportin Brad Binder varmisti itselleen kuljettajien Moto3-luokan mestaruuden Espanjan Aragonissa. 21-vuotias Binder sijoittui kauden viidenneksi viimeisessä kisassa toiseksi, mutta se riitti jo mestaruuteen.

– Brad Binderin tekemä kehitys näiden kahden viimeisen vuoden aikana on ollut huikea. Moni ihminen ei uskonut, että hän voisi saavuttaa jotain tällaista ja hän on osoittanut heidän olleen väärässä, Aki Ajo iloitsee AKK-Motorsportin tiedotteessa.

– Kiitän häntä paljon työstä, jonka hän on tehnyt ja kiitän myös hänen vanhempiaan, jotka ovat kasvattaneet pojan, jolla on tuollainen kyky. On ollut ilo työskennellä heidän kanssaan näiden vuosien ajan. Haluan myös kiittää sponsoreitamme, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi ja jotka ovat uskoneet meihin taas tänäkin vuonna sekä tiimiä, joka on tehnyt Red Bull KTM Ajosta niin fantastisen. Lisäksi haluan sanoa, etten usko, että varikolla on montaa meidän kaltaistamme tiimiä, jolla on niin fantastinen henki. Bradilla on ollut uskomaton kausi, hän on aina pysynyt rauhallisena ja välttänyt tekemästä virheitä, Ajo hehkuttaa.

Ajo Motorsportille maailmanmestaruus on toinen Moto3-luokassa. Edellisen kerran mestaruuden tallille toi Sandro Cortese vuonna 2012. Lisäksi Ajo Motorsport on voittanut maailmanmestaruuden 125-kuutioisissa vuosina 2008 (Mike Di Meglio) ja 2010 (Marc Marquez). Moto2-luokassa Ajon tallin Johann Zarco toi maailmanmestaruuden viime vuonna. Hänellä on mahdollisuus tuoda Aki Ajolle kuudes maailmanmestaruus vielä kauden päätteeksi.