Suora

  • StarCraft 2: talviturnaus
  • Rytmisen EM, neliottelu B- ja A-ryhmät
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 1. kierros
  • Urheilustudio 29.11.
  • Mäkihypyn maailmancup, Ruka, HS 142, 2. kierros
  • Urheiluruutu
  • Urheilustudio 29.11.
  • Neliottelu
  • Suomen vahvimman miehen raju tarina: Mika Törrö vaihtoi huumeet, viinan ja vankilan puntteihin - nyt äiti voi nukkua yönsä rauhassa
  • Urheiluruutu

Suomi palasi mitalikantaan agilityn MM-kilpailuissa - Kariniemi ja Goa pronssille!

Suomi palasi parin vuoden tauon jälkeen mitalikantaan MM-tasolla.

urheilu
Sanni Kariniemi ja shetlanninlammaskoira Goa
Sanni Kariniemi ja shetlanninlammaskoira Goa Jukka Pätynen / Koirakuvat

Espanjan Zaragozassa viikonloppuna käydyissä kisoissa Suomi voitti hopeaa maksikoirien joukkuekilpailussa. Lisäksi Sanni Kariniemi ja shetlanninlammaskoira Goa ottivat pronssia medikokoisten koirien yksilökilpailussa.

Maailmanmestaruudet ratkottiin kahden radan yhteistuloksella. Torstain hyppyradalla Suomen nelihenkinen maksijoukkue teki kolme virheetöntä suoritusta ja ylsi radan tuloksissa kolmanneksi. Perjantain agilityradalla Suomen sijoitus oli viides. Rata oli vaikea, ja suomalaisistakin vain yksi koirakko pystyi tekemään täysin virheettömän suorituksen.

Yhteistuloksissa Suomi oli lopulta upeasti toinen. Joukkueessa kilpailivat Jaakko Suoknuuti ja Dao, Janita Leinonen ja Fu, Santtu Stenberg ja Rai Rai *sekä *Tuulia Liuhto ja Pirtu. Kaikki joukkueen koirat ovat bordercollieita.

Vauhti oli yksi suomalaisten vahvuus. Nelikko kellotti torstain agilityradan nopeimman yhteisajan. Samoin koko kilpailun yhteistuloksissa Suomi teki nopeimman ajan.

Maksien MM-joukkuekultaa vei Venäjä, joka ainoana joukkueena onnistui taituroimaan viikonlopun aikana kahdeksan puhdasta nollaa. Kolmanneksi sijoittui Saksa.

Suomi menestyi medien sarjassa

Yksilökilpailussa Suomen vahva osaaminen näkyi etenkin medien eli keskikokoisten koirien sarjassa. Sanni Kariniemi ja shetlanninlammaskoira Goa voittivat MM-pronssia. Heidän yhteisaikansa oli 73,67, ja hopeasta he jäivät vain 25 sadasosasekuntia. Maailmanmestaruuden voittaneet Tšekin Martina Magnoli Klimesová ja mudi Kiki olivat omaa luokkaansa: yhteisaika 67,53.

Kaikki Suomen medikoirakot pääsivät kymmenen kärkeen. Anu Rajaheimo ja shetlannilammaskoira Budi sijoittuivat lopputuloksissa hienosti viidensiksi. Kaisa Ylä-Tuuhonen ja kromfohrländer Hikka ylsivät sijalle kahdeksan.

Kariniemi ja Goa sekä Rajaheimo ja Budi tekivät viikonlopun kaikilla radoilla virheettömät suoritukset. Ylä-Tuuhosen ja Hikan vauhti oli niin kova, että ilman finaaliradan yhtä virhettä A-esteellä he olisivat ottaneet MM-hopeaa.

Lähteet: Suomen Agilityliitto ry

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat