1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Uusi brittihaastaja uskoo Furyn menettävän mestaruusvyönsä - "Tysonin tilanne on vaikea"

Raskaansarjan MM-titteli on joutunut odottelemaan, kun Tyson Fury toipuu masennuksesta. Anthony Joshua odottelee jo vuoroaan.

Kuva: AOP

Brittinyrkkeilijä Anthony Joshuaa edustava promoottori Eddie Hearn on jo tyrkyttämässä omaa miestään ottelemaan Vladimir Klitshkoa vastaan raskaansarjan maailmanmestaruudesta.

Tyson Fury kukisti Klitshkon noin vuosi sitten ja nappasi samalla kolmen eri liiton MM-vyöt. IBF-liiton vyön britti kuitenkin menetti, sillä hän ei ollut valmis puolustamaan sitä kehässä. Tittelin nappasi juuri 26-vuotias Joshua, joka voitti Charles Martinilta.

Sopimukseen kuului myös Klitshkon mahdollisuus uusintaotteluun, jota Furyn leiri on viivästyttänyt jatkuvasti.

Syyskuussa uusintotteluperuttiin jo toistamiseen. Amerikkalaiskanava ESPN:n lähteiden mukaan syynä on Furyn masennus, jolle ei ole tarkkaa toipumisennustetta. Hearn uskoo, että Fury ei saa pitää kiinni mestaruusvöistään.

- On mennyt lähes vuosi siitä, kun hän edellisen kerran nyrkkeili. Liittojen johdot haluavat, että vöistä otellaan, joten tulevien viikkojen aikana kilpailijat tulevat panemaan painetta heille, Hearn sanoo Sky Sportsille (siirryt toiseen palveluun).

- Emme tiedä, kauanko Tyson pysyy ulkona kehästä. Toivomme hänelle pelkkää hyvää, mutta lajin pitää mennä eteenpäin.

- Hänen tilanteensa on vaikea. Tarvitaan oikeaa hoitoa ja apua. Veikkaan, että hänen paluulleen on vaikea asettaa aikarajaa ja siinä se ongelma onkin. Jos kyse olisi loukkaantumisesta, aikataulu voitaisiin asettaa, mutta hän selvästi tarvitsee aikaa.