Crosby tyytymätön: "Tällaiseen ei ole varaa"

Sidney Crosbyn mukaan Kanada ei ollut omalla tasollaan World Cupin ensimmäisessä loppuottelussa.

Kuva: AOP

Kanadan jääkiekkomaajoukkue kaatoi World Cupin ensimmäisessä loppuottelussa Euroopan maalein 3-1, mutta ei todellakaan häikäissyt. Huolimattomasti pelanneen Kanadan ratkaisija oli kaksi maalia alustanut kapteeni Sidney Crosby.

- Me ymmärrämme nyt paremmin, että kiekonmenetyksiin ei ole varaa. Pelasimme paremmin kolmannessa erässä. Meidän täytyy pelata huipputasollamme, Crosby kommentoi pelin jälkeen Sportsnetille.

Eurooppa aloitti ottelun hyvin ja oli lähellä avausmaalia heti ensimmäisessä vaihdossa, kun Anze Kopitar pääsi nokikkain Carey Pricen kanssa. Yhdistelmäjoukkue pelasi läpi illan aktiivisesti ja painoi kotijoukkueen ajoittain selkä seinää vasten.

Euroopan ainoaksi osumaksi jäi kuitenkin Tomas Tatarin 1-2-kavennus toisessa erässä.

- He pakottivat meidät virheisiin. Me olisimme voineet olla huolellisempia kiekon kanssa kahdessa ensimmäisessä erässä. He kääntävät peliä nopeasti riistojen jälkeen. Meidän täytyy olla parempia toisessa ottelussa, Crosby alleviivasi.

Crosby on napsinut Kanadan paidassa nyt 24 voittoa peräjälkeen. Voittoputken aikana on tullut sekä MM- että olympiakultaa. Crosby on lisäksi kerännyt 14 viimeisimmässä maaottelussaan huimat 7+13=20 tehopistettä.

World Cupin pistepörssiä johtava Crosby on pelannut Torontossa yhdessä Brad Marchandin ja Patrice Bergeronin kanssa. Tehokolmikko on takonut viidessä pelissä yhteensä tehot 10+12=22.

- Löysimme yhteispelimme nopeasti, mikä oli hyvä asia. On hyvä nähdä, että pisteitä tulee. Teemme kovaa töitä ja luotamme kokoonpanomme syvyyteen, Crosby totesi.

Jääkiekon World Cupin toinen loppuottelu alkaa Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna kello 03.