NHL-pomo: World Cup jättimenestys, turnausta pelataan jatkossakin

Gary Bettmanin mukaan World Cup of Hockey 2016 on ollut kaikkien aikojen kovin jääkiekkoturnaus.

Kuva: AOP

Jääkiekon World Cup päättyy loppuviikosta Torontossa. Turnauksen järjestäjän NHL:n komissaari Gary Bettman veti kisaurakan antia yhteen ennen tiistai-illan avausfinaalia.

Bettman ja kumppanit väläyttelivät jo ennen World Cupia, että turnaus pelataan mahdollisesti seuraavan kerran syksyllä 2020. Huhut saivat vahvistuksen tiistain lehdistötilaisuudessa.

- On turvallista sanoa, että lisää World Cup -turnauksia pelataan säännöllisesti. Emme ole istuneet NHL:n pelaajayhdistyksen kanssa vielä alas sopiaksemme seuraavan turnauksen aikataulusta, Bettman kertoi.

- Vedämme turnauksen jälkeen henkeä, minkä jälkeen kokoonnumme ja puhumme kehityskohteista ja tulevaisuudesta.

World Cup pelattiin nyt ensimmäistä kertaa yhdessä kaupungissa, Torontossa. Joidenkin lähteiden mukaan turnausisännyydestä järjestetään jatkossa kilpailu, mutta Bettman ei halunnut vielä kommentoida asiaa.

- Turnaus on nyt tärkeä tapahtuma kansainvälisessä urheilussa. En voi kertoa vielä teille varmasti, missä se järjestetään tulevaisuudessa.

Kritiikin kohteiksi joutuneita Euroopan ja Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkueita Bettman puolusti. Hän ei kuitenkaan paljastanut, nähdäänkö joukkueet jatkossakin World Cup -jäillä.

- Eurooppa ja Pohjois-Amerikka olivat ehdottomasti kilpailukykyisemmät joukkueet kuin maailman seitsemänneksi ja kahdeksanneksi parhaat kiekkomaat. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että yhdistelmäjoukkueet olisivat mukana myös jatkossa. Emme ole vielä aloittaneet tulevan suunnittelua, Bettman totesi.

- Kaikille on varmasti selvää, että epäilyistä huolimatta kaikki meni hyvin. Kilpailullisesti turnaus oli ehkäpä kovin jääkiekkoturnaus koskaan.