Saarinen: Hiihtonaisten välienselvittely ei kuulu valmentajan tehtäviin

Aino-Kaisa Saarinen kertoi Ylen aamu-tv:ssä, että haluaa hiihtoa seuraavien tietävän, mitä kaikkea huippu-urheilun kulisseissa tapahtuu.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen
Aino-Kaisa SaarinenEPA

Saarinen kertoo, että kova voitontahto on peräisin lapsuudesta. Hän kilpaili tasavertaisen kaksoissiskonsa, Maijan, kanssa lähes kaikesta. Sisko on ollut hänen uransa tukena myös aikuisiällä. Kirjasta käy ilmi, että kaksosten välit ovat sittemmin viilenneet, vaikkei Aino-Kaisa tätä enää aamu-tv.ssä täysin vahvistanutkaan.

- Emme ole enää niin paljon yhteydessä, koska meillä on erilaiset elämäntilanteet. Maija ei hiihdä enää kilpaa ja kummallakin on omat perheet. Muuten kaikki on hienosti.

Jos tavallisella työpaikalla olisi samanlainen nokkimisjärjestys ja suoranaista ilkeilyä, kuten Saarisen kirjan mukaan on naisten hiihtomaajoukkueessa ollut, kertoisi se huonosta johtajasta. Saarinen ei kuitenkaan syytä tästä valmentajia.

- Ei valmentajatkaan kaikkeen pysty. Huippu-urheilijaksi ei valikoidu perusihmisiä. Kun ollaan arvokilpailuissa, ovat paineet todella kovat. Silloin saattaa ennen lähtöä sanoa jotain painokelvotonta. Lisäksi asumme satoja vuorokausia vuodessa samassa huoneessa kilpakumppanien kanssa. Ja aina ei voi olla hyvä päivä.

- Mutta sitten voi sanoa, että anteeksi, taisi tulla ylilyönti. Ja näin tapahtuukin.

Saarinen haluaa ravistella nykyistä maajoukkuetta.

- Olen halunnut jo vuosia, että minua nuoremmat hiihtäjät nostaisivat tasoaan yhden pykälän. Toivon, että tämä ravistelu vaikuttaa positiivisesti ja he sisuuntuvat näyttämään.

Saarinen ja hänen miehensä saivat ensimmäisen lapsensa toukokuussa. Saarinen pystyi harjoittelemaan koko raskauden ajan kohtalaisen hyvin ja kunto tuntuu nytkin hyvältä.

- Teimme valmentajan kanssa suunnitelman kuinka edetä harjoittelussa synnytyksen jälkeen. Olemme pystyneet etenemään täysin laatimamme suunnitelman mukaan. Tällä hetkellä tuntuu, että alkaa olla aika lailla samanlainen kunto, kuin muinakin vuosina tähän aikaan.

Lahden MM-hiihtoihin on aikaa vajaat viisi kuukautta. Saarinen ei ole laskenut tavoitteitaan lapsen syntymän jälkeenkään.

- Kyllä mä haluan siellä mitalikantaan. Todella odotan kotikisoja ja olen mitalin kiilto silmissä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat