1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Salibandyliigaa tänään Yle Areenassa: Tähtipelaajan härski rimanalitus avaa altavastaajalle sauman

Jani Hyytiäinen iski TPS:lle kuusi maalia kahteen avauspeliin, mutta ylilyönti edellisessä ottelussa pitää hänet torstaina poissa SalBa-ottelusta.

Salibandyliiga: TPS - Salba
Salibandyliiga: TPS - Salba

Yle Areenan torstain suorassa Salibandyliigan ottelulähetyksessä kohtaavat viime kevään sensaatio TPS ja kausiennakoissa hännänhuipuksi povattu Rauman SalBa. Suora lähetys ottelusta alkaa Yle Areenassa klo 18.24.

Turkulainen TPS hurmasi viime keväänä taistelemalla urheasti puolivälierissä suurta ennakkosuosikkia Happeeta vastaan. Happee oli tuolloin TPS:n kanssa jo pahasti pinteessä, mutta onnistui lopulta viemään välieräpaikan seitsemännessä puolivälieräottelussa.

Täksi kaudeksi TPS on vahvistunut. Joukkue sai Helsingistä mieluisia paluumuuttajia, kun yksi maan parhaista puolustajista, Lauri Stenfors, palasi opiskelujen perässä Turkuun. Samalla kyydillä joukkue sai myös hyökkäysvoimaa, kun Stenforsin tapaan Viikinkejä edustanut Jani Hyytiäinen palasi kotiin.

Kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta TPS on kerännyt yhden voiton ja yhden tappion. Avauspelissä Happee oli niukasti vahvempi, toisessa kamppailussa helsinkiläinen M-Team taipui jatkoajalla. Hyytiäinen on ollut TPS:n ykköstykki, sillä hän iski molemmissa otteluissa hattutempun.

Raumalainen SalBa on ehtinyt pelata jo kolme kamppailua Salibandyliigaa tänä syksynä ja tulos on ollut odotettu. Kolmesta pelistä on tullut vain yksi voitto, maaliero 12 maalia pakkasen puolella. EräViikingit kyykytti raumalaisia avausottelussa maalein 11-0, sen perään Indians piti pisteet Otahallissa lukemin 6-2. Ensimmäisen voittonsa SalBa otti sunnuntaina sarjanousija Steelersistä lukemin 5-2.

SalBa ei kesällä juurikaan vahvistunut, joten se nojaa yhä kapeaan kärkeen. Ykkösviisikon Jani Lehtoniemi, Miikka Sokka ja Niko Kaerla ovat vastanneet avauspeleissä joukkueen tehoista.

Torstain pelissä TPS on suuri ennakkosuosikki kotiyleisönsä edessä, mutta pieni helpotus raumalaisille on illan peliin luvassa. TPS:n ykköstykki Hyytiäinen nimittäin sortui M-Team-ottelussa varsin ronskiin ylilyöntiin, kun hän keihästi vastustajan pelaajaa mailansa tupella.

Turkulaiset tiedottivat verkkosivuillaan, että ottelussa ilman rangaistusta jäänyt Hyytiäinen on saanut tempustaan jälkikäteen kahden ottelun pelikiellon. Salibandyjulkaisu Pääkallo.fi uutisoi tapahtuneesta videoiden kera. (siirryt toiseen palveluun)

TPS:n ja SalBan kohtaamisen lisäksi Salibandyliigassa pelataan torstaina Nokian KrP:n ja SPV:n välinen mittelö.